Ovalracing Venray

Spanning bij SuperCup National Hotrod! Deur-aan-deur gevechten op Raceway Venray

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2018 12:16

YSSELSTEYN – Afgelopen zondag werd het publiek van Raceway Venray getrakteerd op 22 spannende gevechten. Meestal winst voor de grote namen en een enkele keer een verrassende winnaar aan het eind. De highlights van de SuperCup National Hotrod.

Podium RaceWay Venray SuperCup National Hotrod

Bumper-aan-bumper races bij National Hotrod
Bij de belangrijkste race van de dag, namelijk de strijd om de SuperCup, mocht John van den Bosch vooraan starten. Door jarenlange ervaring wist hij rustig te blijven en kon de race eenvoudig aan kop uitrijden. Van den Bosch stoot hierdoor Lars Dreschel – kampioen van 2017 – van zijn troon en wint voor de derde keer in zijn race-carrière de SuperCup National Hotrod. Dreschel en Reimon Bos reden bumper-aan-bumper, met Bos continu op zoek naar een mogelijkheid om in te halen, die Dreschel niet bood. De einduitslag: Van den Bosch de SuperCup kampioen van 2018, Dreschel op plek twee en Bos op een derde plek.

Raceway Venray

Het was de Limburgse Maurice Verstappen die de manche daarna van begin tot eind domineerde. In de tweede manche was het Bos die het snelst was. Dat iedereen als eerste door de bocht wil, bleek tijdens de dagfinale. Dreschel en Tonnie Hendriks kwamen na bocht één al met elkaar in de knoop waardoor Dreschel werd uitgeschakeld. Ook Bos raakte bij de botsing betrokken en kon de finale niet voortzetten. Christian Simon en Pieter van Logten voerde tijdens de finale het veld aan. Voor de derde plek streden routinier Van den Bosch, jongeling Jeffrey Roefen en de uit Wijchen afkomstige Hendriks. Rondenlang werd bumper-aan-bumper gereden totdat Hendriks uitviel. Van Logten leek de twee achterblijvers nog voor te blijven, maar kwam kort voor einde tot stilstand door een rokende motor. Einduitslag: Simon op plek één, Jeffrey – die tijdens de Paasraces ook al zeer succesvol was – als tweede en Van den Bosch op plek drie.

Van op kop naar aan kop
Races van de Stockcar F1 klasse staan garant voor spektakel, zo ook afgelopen zondag. De eerste vijf ronden in de eerste manche stonden al bol van actie; Lee Robinson die spint en daardoor Roy Maessen uit het veld tikt en de Engelsman Tom Harris die betrokken raakt bij een botsing en op de kop beland. Voor Harris was het van op de kop naar aan kop met winst in de tweede manche. In de finale was het de Limburgse Christiaan Weyenberg die de koppositie pakte. Alleen Evert van den Berg bleef in de buurt en eindigde als tweede. In het middenveld werd flink gevochten, met Harris uiteindelijk als sterkste door als derde over de streep te komen.

Het veld tijdens de Wildcard manche Stockcar F1 was klein, maar daardoor niet minder spannend. Van den Berg was gebrand op de winst en geen enkel stootje kon hem hiervan weerhouden. Van den Berg pakt de winst en bemachtigd tevens de laatste Wildcard voor het WK in Engeland later dit jaar.

De klasse Stockcar F2 junioren kent iedere race weer een of enkele coureurs meer, zo ook afgelopen zondag. Jarno Emming was op dreef en schreef twee manches op zijn naam. Xander van Wijlick had tijdens de finale de overhand. Ondanks een strijd die de hele manche duurde, moest Emming ook Bram Leenhouts voorbij laten gaan, waardoor hij op een derde plek eindigde. Telkens net buiten de top drie, maar zeker een naam om rekening mee te houden is Lorenzo Boensma. Een coureur klein van stuk maar groot van daden.

Over enkele weken, op zaterdag 18 en zondag 19 augustus, staat hét Stockcar weekend van de internationale autospeedwaykalender op de agenda. De Stockcar F1 en F2 coureurs gaan dat weekend de strijd met elkaar aan voor de WorldCup titel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS