Formule 1

Stoelendans Mercedes! Valtteri Bottas geeft het eerlijk toe: "Zeker onzekerheid voor 2020"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2019 19:02 • Print artikel

Valtteri Bottas moest dit jaar weer lang wachten tot zijn contract verlengd werd. De Fin krijgt keer op keer een jaarcontract, waar teamgenoot Lewis Hamilton voor langere tijd is vastgelegd. De coureur geeft toe dat de onzekerheid hem zeker parten heeft gespeeld in het afgelopen jaar.

Valtteri Bottas winner GP United States 2019 Mercedes F1


Onzekerheid is lastig
“Er was op enig moment zeker onzekerheid over 2020”, reageert Bottas na de Grand Prix van Amerika, tegenover GP Fans. “Veel geruchten. Ik had geen idee wat er ging gebeuren. Ik moest gewoon afwachten. Dus, zeker, als atleet, als coureur, is het geen ideale situatie. Je kan geen volledige rust in je hoofd hebben en je focussen op het werk en je mentaal vrij voelen en op de juiste plek zijn. Het is gewoon lastig.”

Het doet zeer
“Als dat zo doorgaat, weet je, jaar na jaar, elk afzonderlijk jaar van je carričre, dan doet dat op een gegeven moment zeer. Dus is het zeker mooi om het contract getekend te krijgen. Maar, het gaat volgend jaar weer hetzelfde verhaal zijn.”

Rekening mee houden?
Teambaas Toto Wolff zegt ondertussen dat de Fin ook in de lange termijnvisie van de Zilverenpijlen voorkomt, wanneer na 2020 de contracten van Bottas, maar ook Lewis Hamilton aflopen. “Blijkbaar heeft dat een invloed op hem, dus ga ik daar rekening mee houden en mijn werk beter doen”, reageert de Oostenrijkse teambaas. “In 2021 staan alle deuren open. Geen van onze coureurs hebben contracten met het team. Dus gaat het een interessante situatie worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS