Formule 1

Onthuld: De coureur die Kevin Magnussen gaat vervangen als zeldzaam raceverbod dreigt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 05:01

Oliver Bearman, die in de rij staat voor een tweede ongeplande F1-oproep nu Kevin Magnussen dicht bij een raceverbod is, zal vrijdag tijdens de eerste training van de Emilia Romagna Grand Pix achter het stuur van de Haas VF-23 kruipen.

#f1Oliver Bearman F1


Dat is pas de eerste van de zes FP1-trainingen van de Brit, terwijl teambaas Ayao Komatsu zinspeelde op een racezitje in 2025, nadat hij de combinatie Bearman-Haas een 'heel goed pakket' had genoemd.

Bearman, een Ferrari-junior die in de F2 uitkomt, maakte vorig seizoen zijn opwachting in de Formule 1 toen hij twee trainingen reed om te voldoen aan de verplichtingen van Haas als juniorcoureur. Zijn prestaties waren zo goed dat Haas dit seizoen doorging met de Brit.

Het was echter Ferrari dat de 19-jarige zijn Formule 1 Grand Prix-debuut gaf toen hij voor de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië in de auto werd geparachuteerd nadat Carlos Sainz ziek was geworden door een blindedarmontsteking. Bearman schitterde toen hij van de elfde plaats op de grid naar de zevende plaats op de finish racete.

Komatsu, die niet alleen op zoek is naar een vervanger voor de naar Audi vertrekkende Nico Hülkenberg, maar mogelijk ook naar een vervanger voor Magnussen als hij een automatisch raceverbod krijgt als hij twaalf strafpunten op zijn licentie heeft, zegt echter dat Haas zijn beslissing niet alleen zal baseren op zijn F2-prestaties.

"Het is een combinatie; hij moet presteren in F2", zei de Haas-teambaas. "Maar als we rechtstreeks met hem werken, begrijp je alle ins en outs. Dus ik zou waarschijnlijk meer belang hechten aan hoe hij presteert in onze omgeving. Maar hij moet presteren in F2. Dat is duidelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS