Formule 1

Red Bull-rivalen klaar om volgende topfiguur te strikken na vertrek Adrian Newey

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 06:00

Red Bull zal Adrian Newey niet missen zolang de 'anderen' blijven, maar Jonathan Wheatley wordt al het hof gemaakt door een 'team uit Italië' dat 'net een Grand Prix heeft gewonnen'.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Red Bull kondigde vorige week aan dat het in het eerste kwartaal van 2025 afscheid zou nemen van ontwerpgoeroe Newey. De 65-jarige ontwerper had zich al teruggetrokken uit het Formule 1-project van het team.

In plaats daarvan zal de veelgeprezen ontwerper zijn laatste maanden bij Red Bull besteden aan de RB17-hypercar, waarbij Christian Horner bevestigde dat Newey niet langer toegang heeft tot de F1-gegevens van Red Bull.

Horner heeft meer dan eens verklaard dat de ontwerpafdeling van Red Bull meer is dan alleen Adrian Newey. “Onze belangrijkste pijlers staan klaar voor de toekomst,” zei hij in Miami. “De structuur die we nu hebben, heeft Adrian geholpen om te vormen tot het pakket dat het nu is. “We zijn klaar om door te gaan met het produceren van fantastische auto's.”

Kees van de Grint is het met de Brit eens dat het verlies van Newey geen 'grote klap' is voor Red Bull, maar dat is dan wel afhankelijk van de vraag of Red Bull de rest van het team kan behouden. “Ik steun Horner. Ik denk niet dat het een echt grote klap is voor het team”, vertelt de voormalig Bridgestone-ingenieur aan Viaplay's In de Slipstream.

“Als alleen Newey vertrekt, zullen ze er wel mee omgaan. Als er meer volgen, is dat een gevaar. Maar als ze de rest bij elkaar kunnen houden en gewoon verder moeten zonder Newey, dan is het niet zo dramatisch als mensen doen voorkomen. Maar de anderen moeten dan wel blijven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS