Formule 1

Zorgen om Verstappen-dominantie: “Op lange termijn ontstaat er desinteresse”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2024 03:01

Max Verstappen wist in Miami niet te winnen, dit pas voor de tweede keer dit seizoen. De Nederlander presteert ijzersterk en won vier van de eerste zes Grands Prix in 2024. Ondanks dat hij in Miami als tweede over de eindstreep kwam, maakt de organisator van de Grote Prijs van Canada zich zorgen over de dominantie van Verstappen.

Max Verstappen

Na de uitvalbeurt van Verstappen in Melbourne, ‘eindigde’ hij in Miami voor het eerst dit seizoen niet op de eerste positie. Hij kwam als tweede over de streep, maar was alsnog erg blij voor winnaar Lando Norris. Toch is Verstappen nog de afgetekende favoriet voor het kampioenschap en verwacht met ook niet direct een driestrijd voor het kampioenschap.

Ook Francois Dumontier, de promotor van de Canadese Grand Prix, vreest voor een dominant Verstappen-feestje. In gesprek met Le Journal de Montreal legt Dumontier uit waar hij zich zorgen over maakt: "Op de lange termijn ontstaat er een desinteresse bij de gemiddelde fan, dat is alleen niet zo als je een diehard Max Verstappen-fan bent. Veel fans kijken naar de start, gaan dan het grasmaaien, en dan keren ze terug voor de televisie voor de finish. Voor de sport, is dat best gevaarlijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS