Formule 1

'Hij zal nergens werken om Lewis Hamilton te helpen' - Jack Plooij sluit Ferrari uit voor Adrian Newey

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 07:02

Ondanks de geruchten dat Adrian Newey Lewis Hamilton zou kunnen helpen bij Ferrari, zegt Jack Plooij dat de komst van Hamilton in 2025 de veelgeprezen ontwerper ervan zou weerhouden om naar Maranello te verhuizen.

nullAdrian Newey F1


In plaats daarvan denkt Plooij dat als Newey besluit om door te gaan in de Formule 1, dat 'alleen' zal zijn met een team met Max Verstappen, die wordt gelinkt aan Mercedes.

Net als Hamilton tekende ook Newey vorig jaar een nieuw tweejarig contract voor 2024 en '25, maar ook hij vertrekt eerder dan verwacht.

Bij Newey wordt gespeculeerd dat Ferrari zijn volgende bestemming zou kunnen zijn. De Scuderia hebben in de loop der decennia meerdere malen een gooi gedaan naar de ontwerpgoeroe, maar nu wordt gezegd dat het misschien eindelijk de deal gaat sluiten.

Jack Plooij ziet dat niet gebeuren. "Als Newey ooit nog ergens werkt, zal dat samen met Verstappen zijn", voorspelt de Ziggo Sport-journalist. "Hij gaat nergens werken om Lewis Hamilton aan een titel te helpen. Hij haalt zoveel plezier uit werken met Max. Denken we nog steeds aan 2021? Wie huilde er tranen van geluk bij de pitmuur? Newey! Horner had zoiets van, yeah baby, yeah baby! Newey huilde. Hij was er zo intens blij mee. Dus ik heb er echt vertrouwen in dat hij alleen ergens naartoe gaat als Max daar rijdt."

Jack Plooij beweerde onlangs dat Verstappen heel ernstig dicht bij een switch is met Mercedes. Volgens het maatje van Olav Mol haalt Mercedes alles uit de kast om de Nederlandse Red Bull-rijder binnen te hengelen. “Max Verstappen is heel ernstig in gesprek om een switch naar Mercedes te maken. Dat is toch wel heel serieus”, wist Plooij te melden op Radio 538. “Dat komt door Sir Jim Ratcliffe, de grote baas van Ineos. Die zit hierachter. Sir Jim Ratcliffe, is eigenaar van Ineos", aldus Plooij. Bekijk hieronder dat fragment: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS