Formule 1

Carlos Sainz Sr. niet bang voor neerwaartse spiraal McLaren: "McLaren dacht dat ze met de Renault-motor..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2018 14:40 • Print artikel

Carlos Sainz debuteerde in 2015 samen met Max Verstappen bij Toro Rosso. In tegenstelling tot de Nederlander schoof Sainz niet door naar het F1-team van Red Bull. De Spanjaard vertrok eind vorig 2018 naar Renault en kende een lastige start van het jaar. Na een seizoen vertrekt de coureur bij het Franse team en heeft hij onderdak bij McLaren gevonden. Carlos Sainz Senior denkt dat het in 2019 beter zal gaan bij het F1-team uit Woking.

Carlos Sainz


“In het begin was het lastig voor Carlos om de auto te begrijpen”, zegt Sainz Senior tegen Movistar, over het jaar bij Renault. “Hij voelde zich niet op zijn gemak en wanneer je je op je gemak voelt dan kun je die laatste tiende er uit persen.”

De 56-jarige Spanjaard denk dat zijn zoon het richting het einde van het jaar beter doet, maar hoopt vooral dat junior in 2019 bij McLaren de kans krijgt om te laten zien uit welk race hout hij gesneden is. "Iedereen bij McLaren dacht dat ze met de Renault-motor voor het officiële Renault-team zouden liggen en daar zitten ze niet ver vanaf”, zegt de voormalig Dakar-winnaar. “Maar ik geloof oprecht dat er capabele mensen bij McLaren zijn. Het is een team dat in staat is om te reageren, nadat McLaren dit seizoen nog verder naar de achterhoede is gezakt. Er zijn mensen die zeggen ‘het was niet de motor, we hebben dingen fout en het is nu genoeg. We gaan dingen voor volgend jaar juist aanpakken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS