Formule 1

Is Carlos Sainz de volgende Fernando Alonso: "De komende vijftien jaar kunnen we vergelijken..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2018 20:37 • Print artikel

Max Verstappen en Carlos Sainz debuteerden beiden bij Toro Rosso. De Nederlander ging van het F1-team uit Faenza al snel naar het hoofdteam van Red Bull. Sainz bleef achter bij het kleine team en vertrok eind 2016 naar Renault en na een volledig jaar bij de Fransen, volgt hij volgend jaar Fernando Alonso bij McLaren op. Hoe kijkt Pedro de la Rosa, voormalig F1-coureur en oud-teamgenoot bij Arrows van Jos Verstappen, tegen de twee Spaanse F1-coureurs aan?

Pedro de la Rosa

“Volgend jaar gaan ze waarschijnlijk niet voor het podium vechten, maar ze gaan zeker competitiever zijn dan dit jaar”, zei de Spanjaard over McLaren tegen El Confidencial. “Eerlijk, ik geloof dat we het slechtste van McLaren gezien hebben, maar je moet ook realistisch blijven, omdat het hoogst onwaarschijnlijk is dat ze van de achterkant op de grid volgend jaar strijders voor het podium zijn. Dit gebeurt niet in de Formule 1.”

Sainz werd genoemd als vervanger voor het stoeltje van Daniel Ricciardo bij Red Bull, maar deze ging uiteindelijk naar Pierre Gasly. De opties waren voor Sainz beperkt, toen Ricciardo de overstap naar Renault voor seizoen 2019 bekend maakte. Sainz denkt dat hij de leegte van zijn landgenoot Alonso bij McLaren kan gaan opvullen.

“Ik zie hem als een topcoureur. Hij is sneller dan vele anderen, wat toont op welk niveau hij staat”, zei De la Rosa. “Ik heb geen twijfel dat hij wereldkampioenschap materiaal is. De volgende Alonso? Deze vergelijking is verschrikkelijk, omdat Fernando één van de besten in de historie is. De komende vijftien jaar hebben we een mogelijkheid om hen te vergelijken, maar nu nog niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS