Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Xavier Maassen na sterk weekend in Assen komend weekend onderweg in de 24 Uur van Zolder

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2021 04:31 • Print artikel

In het randprogramma van de DTM werd afgelopen weekend het MotoGP circuit van Assen de vijfde ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux afgewerkt met twee sprintwedstrijden van 30 minuten. Rijdend in de kleuren van #TeamPGZ by RedAnt Racing, liet Xavier Maassen zien dat hij nog niets aan snelheid heeft ingeboet. Komend weekend wordt het voor hem weer geheel anders met wat door sommigen wordt omschreven als de zwaarste 24 uursrace voor mens en machine, de 24 uur Zolder. Ook daar gaat Xavier Maassen weer van start met zijn Porsche van #TeamPGZ by RedAnt Racing.

Xavier_Maassen_TT_circuit_Assen_actie

Assen was het vijfde, verschillende circuit voor de Porsche Carrera Cup Benelux dat door de snelste monomerkencup van de Benelux werd aangedaan. Het toonde opnieuw een mooi startveld tijdens een raceweekend in Nederland in het randprogramma van het prestigieuze DTM-kampioenschap. Xavier Maassen kende tot dusver een bewogen seizoen 2021, met een forfait tijdens het openingsweekend in Spa vanwege corona en een weekend in Zandvoort, dat na een aanrijding vroegtijdig afliep. De Limburger heeft echter niets van zijn snelheid ingeboet en bewees dat op het asfalt in Noord-Nederland.

Xavier_Maassen_TT_circuit_Assen_actie

Xavier Maassen: “De kwalificaties vormden in Assen geen makkelijke start van het weekend, met een hele discussie over de track limits en voor mij persoonlijk een rode vlag die roet in het eten gooide en mij verhinderde om echt een toptijd neer te zetten. Mijn startposities waren dan ook niet ideaal voor de beide wedstrijden, met een achtste en zesde startplek. In de eerste race kon ik oprukken naar de derde plaats, op het podium dus, maar een beslissing van de wedstrijdleiding voor inhalen onder safety car maakte daar weer een vijfde plaats van. Op zondag kon ik weer een aantal plaatsen goedmaken bij de start, maar toen kwam ik wat vast te zitten op de vierde plek en daar bleef het ook bij. Weliswaar in het spoor van het podium, aan mijn snelheid lag het dus zeker niet. Al met al ben ik tevreden met het Assen-weekend, maar uiteraard wil ik over twee weken op de Hockenheimring het seizoen afsluiten met een overwinning.”

Xavier_Maassen_TT_circuit_Assen_actie

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS