Formule 1

VW, Porsche en Audi bespreken F1 nu 'serieus'! Toto Wolff: "Ze zullen naar mijn mening in 2026 erbij zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 november 2021 18:00

Berichten dat het zeker is dat is de Volkswagen Group zeker in 2026 aan de Formule 1 gaat deelnemen, winnen met de dag aan kracht. Mercedes-baas Toto Wolff zei toen hem deze week naar de geruchten over VW werd gevraagd: "Ze zullen er naar mijn mening in 2026 bij zijn. Alle geluiden die we horen, wijzen daarop", vertelde hij aan SpeedWeek. Thomas Laudenbach, de motorsportbaas van VW-merk Porsche, heeft inmiddels toegegeven: “De waarde van de Formule 1 op het gebied van marketing en PR staat buiten kijf. We bekijken het onderwerp serieus binnen de groep.” Hij dringt er echter op aan dat het duidelijk moet zijn dat er nog geen definitieve beslissing is genomen, naast alle doorgenomen studies en rapporten zal een belangrijke bestuursvergadering later in november helderheid in deze zaak geven.

Volkswagen_F1_concept_by_F1ACTU
Volkswagen F1 concept, graphic by F1ACTU

Op dezelfde basis starten
De entree van VW, waarbij Audi ook geïnteresseerd zou zijn in de nieuwe motorregels voor 2026, hangt af van enkele van de belangrijkste details van de nog onbevestigde regelgeving. “De budgetcap is al een eerste stap, maar zo’n limiet moet ook gelden voor de motoren. Dat staat nu ter discussie", aldus Laudenbach. “Een inschrijving heeft alleen zin als er een wijziging is in de reglementen, waardoor alle deelnemers op dezelfde basis kunnen starten.” Hij ontkende echter dat de gesprekken met Red Bull al ver gevorderd zijn. "Nee, ik ben de laatste tijd niet in Salzburg of Hangar-7 geweest", glimlachte hij.

Porsche_F1_concept_2026_photo_Quattroruote
Porsche F1 concept, graphic by Quattroroute.it

Twee voor de prijs van één
“Het pakket voor de Formule 1 moet in elk detail passen.” In een bericht van GrandPxNews citeert Laudenbach het dan ook als volgt: “Je hebt een partner nodig, en het spectrum varieert van de levering van motoren tot de aankoop van een heel team. Alle varianten staan ​​zeker ter discussie. Als je probeert binnen te komen met een team op de tweede of derde rij, dan kost het tijd en geld om te slagen. En als je de kans krijgt om een ​​partner te hebben die al voorop loopt, dan is dat ook navenant kostbaar. Maar als alles klopt, zou ik persoonlijk zeggen: ‘Kom op, dat is superinteressant’.” Laudenbach geeft ook toe dat zijn collega's bij Audi soortgelijke discussies voeren. "Audi kijkt er ook naar", bevestigde hij. “Wat voor zin zouden twee merken hebben? Met twee kun je misschien zelfs wat geld besparen.”

Audi_F1_concept_graphic_by_Reddit
Audi F1 concept, graphic by Reddit

Eerdere berichten verschenen op RaceXpress over de interesse van Audi of Porsche of Volkswagen in deelname aan de Formule 1:

25 oktober 2021: GERUCHT: Bild beweert: Audi naar Williams, Porsche naar McLaren"

29 juni 2021: Belangrijke vergadering in Spielberg over de 2025-motorvoorschriften; de Audi en Porsche-chefs zijn erbij!

1 juni 2021: SPECIAL - Red Bull geeft je vleugels? Christian Horner over de motorplannen voor 2022 + FOTO'S

4 mei 2021: Helmut Marko erkent dat de Mercedes-motorsituatie ‘gespannen’ is; Christian Horner: "Bemoei je met je eigen zaken"

20 maart 2021: Red Bull ligt op schema met eigen motorenproject, maar heeft ook gesprekken met Volkswagen gevoerd

9 maart 2021: Red-Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep

7 maart 2021: SPECIAL – Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule 1... + FOTO’S

7 maart 2021: VAG Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

4 maart 2021: Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? Een duidelijke belofte gemaakt dat zij…

8 februari 2021: Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS