Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

FOTO'S - Kalle Rovanpera boekt op Imola zijn eerste circuitzege ooit in de Porsche Carrera Cup Benelux!

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juli 2024 08:00

Het fantastische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari (Imola) was de plek van de derde meeting van de Porsche Carrera Cup 2024, waarmee meteen ook de eerste helft van het seizoen werd afgesloten. De zeges in Imola waren voor de Nederlandse routinier Paul Meijer, die zijn carrière in de Porsche Carrera Cup Benelux als het ware een nieuwe start ziet nemen. Op zondag was het niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen rally Kalle Rovanperä, die zijn eerste overwinning in de circuitracerij boekte. Na dit sportief hoogstaande weekend vol met prachtige autosport, verdedigt Paul Meijer op 4 en 5 augustus op het circuit van Assen zijn leidersplaats in de snelste monomerkencup van de Benelux.

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 1

Kalle Rovanperä voorstellen hoeft niet meer, want de jonge Fin, amper 23 jaar, is ondertussen al tweevoudig wereldkampioen rally en won ook al een internationale driftcompetitie, voegt daar dus nu ook een zege op het circuit aan toe. Op zaterdagochtend reed hij met de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – in de kleuren van RedAnt Racing en Red Bull naar de beide pole positions, alvorens op zondag zijn eerste ‘circuit’zege uit zijn carrière binnen te halen.

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 2

“Ik ben enorm blij, niet in het minst voor de mensen uit mijn entourage en van het team”, glunderde de jonge Fin op het podium in Imola. “Mijn beide polepositions waren een eerste mijlpaal, maar op zaterdag worstelde ik net iets te veel met de auto om de zege binnen te halen. Het werd mijn eerste podium, waarna we hard aan de slag gingen om de auto nog te verbeteren en te verfijnen en op zondag was het dan zover, maar het was zeker niet makkelijk. Er was de tijdstraf van vijf seconden (wegens een valse start) en ik heb dus tot het einde alles moeten geven als ware het de kwalificatieronden. De zege is er en ik ben echt waanzinnig blij!”

Maar niet alleen Rovanperä vertrekt met een goed gevoel uit Italië. Paul Meijer won op zaterdag, werd tweede op zondag en is met een bonus van respectievelijk twaalf en dertien punten voorsprong op Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) de nieuwe leider in het kampioenschap. Meijer gooide als jonge rijder hoge ogen in het formuleracen en de 39-jarige Nederlander is dit zijn seizoen zonder meer een van de titelkandidaten in de Porsche Carrera Cup Benelux. Meijer haalde het op zaterdag dus voor Rovanperä en Robin Knutson (NGT Racing), terwijl Benjamin Paque vierde werd, voor de winnaar bij de rookies, Sam Jongejan. Die laatste zegevierde met Kobe Pauwels en Alexander Reimann (EST1 Racing) in zijn kielzog.

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 3

Zowel op zaterdag als zondag werden de fans in de watten gelegd, met inhaalmanoeuvres en een schitterende sportieve strijd op het warme asfalt, en dan ook nog met nauwelijks wedstrijdonderbrekingen. Rovanperä won dus de tweede race van het weekend, voor Paul Meijer en Benjamin Paque, terwijl Knutsson en Dirk Schouten, die een complexer weekend kende, de Top-5 vervolledigden. Pauwels en Jongejan wisselden van plaats op het Rookie-podium, met Dréke Janssen (RedAnt Racing) die voor het eerst mee het podium op mocht, als derde bij de jonge wolven. Pauwels voert bij de Rookies het kampioenschap aan, voor Sam Jongejan.

In PRO-AM gingen beide zeges naar Jani Käkelä, voor Maik Rosenberg (Team GP Elite) en Jules Grouwels (Team RaceArt) op zaterdag, terwijl opnieuw Rosenberg en Ziad Geris (PG Motorsport) op zondag naar zilver en brons reden. Käkelä is halverwege het seizoen de leider in het kampioenschap. In de stand bij de teams leidt D’Ieteren Luxury Performance na Imola met exact één punt verschil voor Q1 Trackracing.

“Wat een prachtig sportief weekend”, glunderde Series Manager Olivier Aerts. “We kregen alles dit weekend en we keren terug naar huis met een positief gevoel en heel veel energie om de tweede helft van het seizoen, met de start in Assen op 3 en 4 augustus, nog mooier te maken!”

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 4

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 5

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 6

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 7

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 8

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 9

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 10

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 11

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 12

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 13

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 14

Porsche Carrera Cup Benelux Imola Foto 15

Porsche Carrera Cup Benelux kalender 2024

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS