Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Wereldkampioen rally's Kalle Rovanpera maakt kennis met de achteruitkijkspiegel in Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 11 juni 2024 11:45

Een primeur voor Kalle Rovanperä: de tweevoudig wereldkampioen rallykampioen maakte zijn eerste optreden in een circuitrace tijdens het DTM-evenement in Zandvoort, waar hij plaats nam aan het stuur van een Porsche 911 GT3 R Cup voor het Red Ant Racing-team in de Porsche Carrera Cup Benelux. Zaterdag kreeg de Fin enkele tips over de DTM-grid van kampioen Thomas Preining. De 23-jarige Fin ging de uitdaging aan en eindigde in beide races in de top vijf.

DTM weekend zandvoort Porsche Carrera Cup Benelux Kalle Rovanpera persconferentieKalle Rovanpera tijdens de persconferentie: "In de rallysport hoeven we niet in te halen en voortdurend in de spiegel te kijken, dat was echt nieuw voor mij”

“Gelukkig konden we vooraf wat testen doen, aangezien het circuit in Zandvoort uitdagend is. Het rijgedrag van de Porsche zorgt ervoor dat hij niet gemakkelijk te besturen is, maar hij gedraagt ​​zich in sommige opzichten als een rallyauto. Ik moest echter eerst wennen aan het samen met andere coureurs op de baan zijn. In de rallysport hoeven we niet in te halen, en voortdurend in de spiegel kijken was ook nieuw voor mij.”
Meer DTM nieuws en verslagen:
Jack Aitken verzilvert zijn pole position en wint met Ferrari de DTM-Race 1 op Zandvoort! + UITSLAG

Van de veertiende plaats naar de overwinning: Marco Wittmann steelt de DTM-show in Zandvoort!

Maxime Oosten en Leon Kohler winnen met hun Ekris-BMW de zondagsrace van de ADAC GT Masters Zandvoort

Larry ten Voorde pakt de leiding in Porsche Carrera Cup Deutschland met derde overwinning van het seizoen

Porsche Carrera Cup Benelux kalender 2024

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS