Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux start 2023 met superlatieven:12 verschillende teams en 29 rijders uit 10 landen

Uitgegeven door Peter Vader • 5 april 2023 08:02

Eind deze maand start op het Circuit de Spa-Francorchamps het nieuwe seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux met het sterkste veld tot nu toe. Niet minder dan twaalf verschillende teams en 29 rijders uit tien landen treden tegen elkaar aan om de hoogste eer, zowel in het algemeen klassement als in de subcategorieën Pro-Am en Am. Bovendien starten er maar liefst zeven rijders in de Talent Pool van de snelste merkencup van de Benelux. Voor liefhebbers tekent zich een seizoen af om van te watertanden.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 foto 1

Met Revs Motorsport uit het Limburgse Nuth, Team GP Elite uit het Noord-Hollandse De Rijp en JW Raceservice uit het Brabantse Goirle, die ook in voorgaande jaren al met succes in de Porsche Carrera Cup Benelux actief waren, keren drie Nederlandse teams dit jaar terug. Hans Weijs Motorsport, dat zijn thuisbasis in Huissen bij Arnhem heeft, is nieuw in de gelederen van de cup, maar beschikt al over een lange staat van dienst in diverse takken van autosport en brengt het aantal Nederlandse teams op vier. België is vertegenwoordigd door Speedlover, August Racing by NGT, Q1 Trackracing en Red Ant Racing, terwijl DUWO Racing ook dit jaar weer de sportieve eer van Luxemburg hooghoudt. Dat de Porsche Carrera Cup Benelux ook buiten de lage landen aantrekkingskracht uitoefent, blijkt wel uit de deelname van het Britse team Richardson Racing, het Spaanse Baporo Motorsport en het Zuid-Duitse Huber Racing.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 foto 2

Tien Nederlandse rijders actief, vier jonge Nederlanders in Talent Pool
Met Rik Koen (Revs Motorsport), Tijn Jilesen en Lucas van Eijndhoven (beiden JW Raceservice), Flynt Schuring (Huber Racing), Sacha Norden (Team GP Elite), Ralph Poppelaars en Hans Weijs (beiden Hans Weijs Motorsport), Robert de Haan (Richardson Racing), Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Ad Geerts (Red Ant Racing) staan er maar liefst tien Nederlandse rijders op de deelnemerslijst. Geerts rijdt net als in de afgelopen jaren afwisselend met Luc Vanderfeesten. Van dit tiental maken er vier, te weten Schuring, Norden, De Haan en Schouten, deel van het selecte gezelschap van de Talent Pool, waarmee ze kunnen rekenen op extra ondersteuning bij de ontwikkeling van hun carrière.

“Het is fantastisch om te zien dat de positieve ontwikkeling van de Porsche Carrera Cup Benelux ook dit jaar aanhoudt”, zegt Ruurd Neurink, Manager Marketing & Communication bij Porsche Nederland. “’Driven by dreams’ is het motto van Porsche en de Porsche Carrera Cup Benelux past daar perfect bij. Ook zijn we blij met de betrokkenheid van diverse Porsche Centra bij de serie. Het startveld is indrukwekkend, er is een mooie kalender met aansprekende evenementen: we kijken uit naar het komende seizoen!”

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 foto 3

Eenmaal op Zandvoort, eenmaal op Assen, verder races in België, Duitsland en Oostenrijk
De kalender bestaat ook dit jaar weer uit zes evenementen van elk twee races. Het seizoen start op 28 en 29 april op het Circuit de Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, waar ook het FIA WEC (met de deelname van het Porsche-Penske-fabrieksteam in de hoogste divisie) en de Duitse Carrera Cup present zijn. Op 10 en 11 juni volgt het Festival of Dreams op de Hockenheimring Baden-Württemberg, een bijzonder evenement waar het 75-jarig bestaan van Porsche als sportwagenfabrikant uitgebreid gevierd wordt. Op 24 en 25 juni zijn er dan de eerste twee races in Nederland, op CM.com Circuit Zandvoort in het voorprogramma van de DTM. Op 12 en 13 augustus begint de tweede seizoenshelft tijdens de Jack’s Racing Days op het TT-Circuit Assen, gevolgd door de FIA Truck GP in het Belgische Zolder op 9 en 10 september en de finale tijdens het DTM-weekeinde op de Red Bull Ring in Spielberg in Oostenrijk op 23 en 24 september.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 foto 4

Ook seriemanager Olivier Aerts blikt zeer tevreden vooruit op het komende seizoen: “Het kampioenschap groeit jaar na jaar en dat is het resultaat van een professionele aanpak. Een sterke samenwerking met onze partners en uiteraard het enorme werk van de teams die iedere keer opnieuw hun vertrouwen in onze klasse bevestigen, waar ik ze zeer erkentelijk voor ben. Met 29 vaste rijders en drie gastrijders voor Spa bevestigt de Porsche Carrera Cup Benelux zijn status als een van de sterkste competities in de lage landen.” Op vrijdag 7 april vindt op het circuit van Spa-Francorchamps de officiële testdag plaats, waarna het seizoen drie weken later op dezelfde locatie van start gaat met de eerste twee races. Nadere informatie is te vinden op www.carreracupbenelux.com

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux 2023:

7 april 	Testdag 	        Spa-Francorchamps (BEL)
27-29 april FIA WEC Spa-Francorchamps (BEL)
9-11 juni Festival of Dreams Hockenheimring (GER)
23-25 juni DTM CM.com Circuit Zandvoort (NED)
11-13 aug. Jack’s Racing Days TT-Circuit Assen (NED)
8-10 sept. FIA Truck Grand Prix Circuit Zolder (BEL)
22-24 sept. DTM Red Bull Ring Spielberg (AUT)


Porsche Carrera Cup Benelux kalender 2023 foto 5

Porsche logoBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS