Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuw hoofdkantoor voor Gordon Murray: “Dit wordt een faciliteit van wereldklasse, dat talent van wereldklasse…”

Uitgegeven door Peter Vader • 20 februari 2021 10:01 • Print artikel

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de Gordon Murray Group in Surrey heeft goedkeuring gekregen voor de plannen en er zal later dit jaar beginnen met de bouw ervan. De uitgestrekte site van 54 hectare in de buurt van Windlesham zal hypermoderne ontwerp- en technische faciliteiten huisvesten, evenals een nieuwe productielijn. De jonge fabrikant verwacht dat de campus van £ 50 miljoen 100 hooggekwalificeerde banen zal creëren.

Gordon_Murray_GM5

"We zijn verheugd dat we een bouwvergunning hebben gekregen voor ons nieuwe hoofdkantoor. Deze faciliteit bevindt zich al meer dan drie jaar in de ontwerp- en planningsfase en er moeten veel obstakels worden overwonnen, dus het is buitengewoon spannend dat we nu groen licht hebben gekregen zodat we kunnen beginnen met de bouw", zei Gordon Murray, voorzitter van de GMG (Gordon Murray Group), tegen Pistonheads.

GordonMurrayGroup graphic building

De campus krijgt de naam Highams Park, als erkenning voor de connectie met Highams Hall, de privéwoning van de familie Leschalles. In juni gaat de eerste fase van een naar verwachting driejarig bouwproject van start. Het eerste gebouw zal de speciale productiefaciliteit van het bedrijf, een verkoopruimte voor klanten, onderhoud en een historische voertuigdisplay huisvesten. Er zal ook een testbaan worden aangelegd, om elke auto die uit de nieuwe productielijn komt te controleren.

De precieze aard van die auto's is nog onbekend. Highams Park gaat duidelijk meer over de toekomst van GMG dan over het heden; de T.50 en de track-only T.50S zullen worden gebouwd in Dunsfold Park, een faciliteit die de firma verwacht nog enige tijd te behouden. De nieuwe site zal zijn tweede model produceren, wat waarschijnlijk enigszins afwijkt gezien de voorgestelde voltooiingsdatum van december 2022 voor de eerste fase. De bouwfase twee en drie zullen nog eens twee jaar duren.

Gordon Murray building reception

Na een succesvolle consultatieronde met de lokale bewoners, zou de bouwaanvraag van GMG unanieme goedkeuring hebben gekregen van de Surrey Heath Borough Council en de volledige steun genieten van het ministerie van Volkshuisvesting, de diverse gemeenschappen en de lokale overheid. Professor Gordon Murray heeft lang verklaard affiniteit te hebben met het lokale gebied en heeft meer dan 50 jaar in Surrey gewoond en gewerkt. "Deze aanzienlijke investering markeert een nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf. Dit wordt een faciliteit van wereldklasse, dat talent van wereldklasse aantrekt. We willen dat het iets wordt waar de Britse auto-industrie trots op kan zijn, nu we momentum verzamelen voor nog meer succes", voegde de innovatieve auto-ontwerper toe.

Gordon Murray building location

Klik onderstaande oranje linken aan voor eerdere berichten op RaceXpress over dit onderwerp:

Wereldpremiere Gordon Murray Automotive heeft zijn T-50 supercar onthuld + FOTO'S

Voormalige Brabham en McLaren-ontwerper overweegt inzet van een hypercar bij de 24 Uren van Le Mans

SPECIAL - De eerste afbeelding van de hypercar T-50 ground effect van Gordon Murray

Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS