Formule 1

Nico Rosberg waarschuwt 'te vroeg' voor mogelijke vervanging Lewis Hamilton Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2024 05:02

Nico Rosberg heeft Mercedes gewaarschuwd dat het 'te vroeg' zou zijn om juniorcoureur Andrea Kimi Antonelli te promoveren naar een racezitje volgend seizoen, vooral omdat het nog zo vroeg is in de Formule 2-campagne.

Kimi Andrea Antonelli F1


Antonelli wordt alom gezien als een ster van de toekomst, nadat hij door de juniorcategorieën is gevlogen en dit jaar voorbij gegaan is aan de Formule 3 om in de F2 te racen. Hij staat bekend als kandidaat om Lewis Hamilton bij Mercedes te vervangen in 2025.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is op zijn hoede om te veel druk op Antonelli te leggen om te presteren, omdat hij hem in zijn kartingtijd als juniorcoureur heeft ingeschreven.

Er staat nog een test in de W13, de auto van het team voor 2022, gepland, maar ondanks zijn onbetwistbare potentieel waarschuwde wereldkampioen Rosberg van 2016 dat hem promoveren naar een racestoeltje voor 2025 ‘te vroeg’ zou zijn en dat een overstap naar een van zijn voormalige teams misschien logischer is om ervaring op te doen.

“Antonelli is absoluut een superster van de toekomst”, zei Rosberg op Sky Sports F1. "Maar helaas is het qua timing echt te vroeg voor hem, en vooral te vroeg voor Toto om een beslissing over Antonelli te kunnen nemen."

"Hij moet wachten tot iets later in het jaar, als we zien hoe Antonelli het ook in de Formule 2 doet, want hij heeft echt een sterk seizoen in de Formule 2 nodig om zelfs maar de mogelijkheid te hebben om direct naar Mercedes te gaan. Anders zou wat tijd bij Williams of iets dergelijks logisch zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS