Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Mooie strijd in de Porsche Carrera Cup Benelux op CM.com Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 29 juni 2022 00:45 • Print artikel

ZANDVOORT - Na de meeting op CM.com Circuit Zandvoort van afgelopen weekend is de Porsche Carrera Cup Benelux al halverwege het seizoen en de eerste lessen kunnen en mogen getrokken worden. Na een vijfde zege, is en blijft de jonge Brit Harry King in de kleuren van Parker Revs Motorsport zonder meer de grootste kandidaat op de titel, maar Glenn van Parijs (NGT Racing) blijft na een derde plaats en een eerste zege van het seizoen, wčl aandringen bij de Brit. Verder stond het weekend aan de Noordzee bol van de spanning en het spektakel en zagen we in de klasse Pro-Am en Am vier verschillende winnaars, meteen het bewijs van hoe competitief deze snelste merkencup van de Benelux wel is. De volgende afspraak voor het veld van meer dan twintig Porsches 911 GT3 Cup–Type 992 ligt in het noorden van Nederland, op het circuit van Assen om precies te zijn en wordt verreden van 5 tot en met 7 augustus.

CM.com Circuit Zandvoort Porsche Carrera Cup Benelux

Harry King begon meteen sterk aan het weekend in het kader van de ADAC GT Masters en zette de blauwwitte Porsche op polepositie van de beide races. King verzilverde die polepositie op zaterdag, wat maakt dat zijn teller nu op vijf staat en hij leider in het kampioenschap blijft. Achter hem was de man van het weekend misschien wel Glenn van Parijs die twee bijzonder sterke inhaalraces reed en met een derde plaats op zaterdag en een zege op zondag heel wat punten scoorde. De Limburger, in de kleuren van NGT Racing, werd in de eerste race van het weekend derde, achter Ghislain Cordeel (GP Elite).

Glenn van Parijs: “Ik ben erg tevreden met mijn resultaten, zeker omdat de kwalificatie niet verliep zoals ik verwacht had en op een omloop waar het niet evident is om in te halen, kon ik toch een derde plaats en vooral een zege realisereen. Uiteraard ben ik dan ook tevreden en we weten nu ook dat Harry (King) ook wel eens een foutje maakt, dus is het aan ons om druk te blijven zetten.”

Glen Van Parijs

In de eerste race was het dus King, voor Cordeel en Van Parijs, maar achter hem verloren we na diverse incidenten Xavier Maassen (#Team PGZ by Redant Racing), Maxime Soulet (August Racing by NGT) en Rik Koen (PG Motorsport), terwijl Jan Lauryssen, de gedoodverfde favoriet in Pro-Am, lek reed. Sebastian Freymuth (PG Motorsport) en Sam Dejonghe (#Team PGZ by Redant Racing) kwamen hierdoor als vierde en vijfde over de finishlijn. In de Pro-Am klasse won Koen Wauters (Belgium Racing) het pleit en Joan Vinyes (Baporo Motorsport) deed het in de AM-klasse.

Koen Wauters: “Het was weer een stevige wedstrijd, maar ik hou enorm van dit Cup-racen met de Porsche en ben erg blij met mijn zege, de eerste in de Porsche Carrera Cup Benelux dit seizoen.”

Ook de tweede wedstrijd van het weekend leverde weer heel wat spektakel, waarbij Tom Boonen (#Team PGZ by Redant Racing), Joan Vinyes en Dylan Derdaele (Belgium Racing) vroegtijdig uit de wedstrijd verdwenen. Vooraan kwam King voor van Parijs over de meet, maar omdat de Brit de safetycar te vroeg inhaalde, kreeg hij na afloop een tijdstraf van vijf seconden en ging de zege naar Van Parijs. Sam Dejonghe kon zo een tweede plaats scoren, voor Maxime Soulet.

Sam Dejonghe

Sam Dejonghe: “Ik ben blij met de continue progressie van het hele team en deze tweede plaats is er het bewijs van dat we in de goede richting zitten. Ik denk dat ik de rest van het seizoen mijn plaats in de Top-5 moet hebben en daar gaan we ook hard aan werken.”

De vierde en vijfde plaats waren op zondag voor Ghislain Cordeel en Harry King, met in hun kielzog de winnaar van de Pro-Am categorie, Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing), de pechvogel van een dag eerder. Lauryssen eindigde voor Koen Wauters en Didier Glorieux (Speedlover) en Lauryssen is ook nog steeds leider in de tussenstand van het kampioenschap. Sebastian Lajoux (DUWO Racing) won de AM-categorie, na een tweede plaats op zaterdag en hij blijft zo leider in het kampioenschap. Stijn Lowette (NGT Racing) werd na een derde stek op zaterdag, nu tweede, voor Ad Geerts (#Team PGZ by Redant Racing).

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS