Formule 1

Lewis Hamilton is vierkant tegen het salarisplafond: "Het is een miljardensport..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 november 2020 11:01 • Print artikel

Vanaf 2023 wil de Formule 1 een budgetplafond voor het salaris van de coureurs invoeren. Lewis Hamilton is daar pertinent tegen. Niet alleen voor zijn eigen portemonnee, maar ook voor de toekomstige aanstormende talenten. “Ik ben er persoonlijk tegen”, zei de Brit over het salarisplafond voor de coureurs tijdens een videoconference voor de Grand Prix van Bahrein. “Ik denk persoonlijk dat de volgende generatie van aankomende sterren, die nu aan het doorbreken zijn, niet beperkt moeten worden, wanneer zij iets groots naar de sport brengen.” Het plafond voor de salarissen is inmiddels besproken door de teams en het voorstel is om deze in 2023 in te voeren.

Lewis_hamilton F1 Mercedes

“Als je naar andere sporten kijkt, dan zijn er inderdaad salarisplafonds in sommige sporten”, vervolgt de wereldkampioen. “Ik denk dat het grote verschil is dat op deze plekken de individuen hun eigen eigendomsrechten op vele gebieden behouden. Waardoor ze kunnen proberen om hun eigen rechten ergens anders te maximaliseren. Deze sport beheerst eigenlijk de persoonlijke rechten van de coureurs.”

Volgens de Brit moet er dan ook maar één ding gebeuren: “Het is een miljardensport en ze moeten in verhouding beloond worden voor wat ze binnenbrengen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS