Formule 1

Lando Norris verdedigd na Red Bull afwijzingsgeruchten te midden van Max Verstappen 'vernietiging'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2024 16:47

Lando Norris werd voortdurend in verband gebracht met een overstap naar Red Bull voordat hij een nieuw McLaren-contract tekende.

Lando Norris McLaren F1


Voormalig F1-ster Jolyon Palmer heeft Lando Norris verdedigd na geruchten dat hij het aanbod voor een zitje bij Red Bull heeft afgeslagen, door te wijzen op de staat van dienst van Max Verstappen die zijn teamgenoten 'vernietigt'.

Ondanks potentiële vacatures bij Red Bull en Mercedes voor 2025, verbond Norris in januari zijn toekomst aan McLaren door een nieuw meerjarig contract te tekenen.

Eerder deze maand onthulde de gerespecteerde F1-verslaggever Mark Hughes dat Norris een stoeltje aangeboden had gekregen van Red Bull, dat ook toenaderingen van meervoudig wereldkampioenen Fernando Alonso en Lewis Hamilton had afgewezen.

In een column voor de officiële Formule 1-website beweerde ex-Renault-coureur Palmer dat Norris' beslissing om zich zo snel aan McLaren te verbinden een ‘interessante keuze’ was in een volatiele coureursmarkt.

Maar hij stelde dat het weleens een slimme zet zou kunnen blijken te zijn, gezien Verstappens geschiedenis van het vernietigen van zijn teamgenoten, waaronder Pierre Gasly, Alex Albon en Sergio Perez.

Palmer zei: "Hij heeft in de winter zijn toekomst aan McLaren verbonden, wat een interessante keuze is gezien de onrust op de rijdersmarkt op dit moment.”

"Met open plaatsen bij zowel Red Bull als Mercedes zal de tijd leren of dat de slimste zet is, maar met de manier waarop McLaren zich nu verbetert, zijn er niet veel betere plaatsen om op korte termijn te rijden."

"Hoe verleidelijk een Red Bull-stoeltje ook zou zijn, de manier waarop Pierre Gasly, Alex Albon en Sergio Perez zijn vernietigd door Verstappen zou iedereen twee keer doen nadenken om zich aan te sluiten bij een team dat zo opgebouwd is rond een supersterrijder."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS