Karting • GK4 Kartseries

Karter Daan van Dam doet waarvoor hij naar Genk kwam: de titel pakken in de GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 november 2023 02:06

GENK - Echt onverwacht was het niet meer, maar Daan van Dam ging zaterdag op het kletsnatte circuit van Karting Genk met de titel aan de haal. De snelle racer was kampioen geworden in de Honda Cadet-klasse van de GK4 Kart Series. De tienjarige coureur uit IJsselstein voegde in het laatste weekeinde van de titelstrijd nog eens twee raceoverwinningen toe aan zijn seizoenstotaal.

Daan van Dam kampioen

“Ja, ik ben heel erg blij! Ik wist dat ik kampioen zou gaan worden, dus ik ging met een goed gevoel het weekend in. Dat is al een deel van de wedstrijd pakken”, zei Daan met een grote lach op zijn gezicht. “Ik kon redelijk rustig mijn wedstrijden rijden.”

Zo won hij de eerste twee races van de dag op overtuigende wijze. In de finale was het een ander verhaal, bekende hij. “Want op de momenten dat ik de kerb meepakte, haperde de motor. Daarna kwam ik dus steeds moeilijk weer op gang. Uiteindelijk werd ik daardoor vijfde. Het kon gelukkig niet meer mis met mijn titel”, aldus de kersverse kampioen.

Het hele seizoen domineerde de snelle Utrechter de Honda Cadet-klasse. Van de negen wedstrijden in de GK4 Kart Series en het NK won Daan er maar liefst zes. “Ik weet niet waarom het zo goed ging. Ik heb evenveel getraind als in andere jaren. Het was gewoon een goed seizoen. En mijn team DFK is ook een heel goed team. Ze leren me veel. Over de racelijnen, en waar het nog wat beter kan.”

Daan van Dam van pole op Karting Genk

Aan het begin van het seizoen had Daan direct al goede hoop dat hij kampioen kon worden. “Ik zat er lekker in. Dan is het gewoon een kwestie van kijken hoever je komt. Dat ik vandaag de finale niet heb gewonnen, daar baal ik wel van. Gelukkig ben ik wel mooi kampioen geworden.”

Gevraagd naar zijn mooiste raceweekeinde van het seizoen noemde de nieuwe kampioen de GK4-wedstrijd in Venray. “Het was gewoon een goede dag. Ik heb goed naar voren kunnen rijden. Alles ging gewoon goed. Daar genoot ik wel van.”

Met zijn titel in Genk heeft Daan laten zien dat hij één van de up and coming talenten is in het Nederlandse karten. Een knappe prestatie voor de 10-jarige karter uit IJsselstein. Hij keek al uit naar het volgende seizoen. “Het jaar is nu afgelopen, maar ik kan niet wachten om weer te gaan racen!”

Daan van Dam bedankt zijn vader en moeder, zijn monteur, het DFK Racing Team en zijn sponsors Klompven Projects en BMW Dusseldorp.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS