Karting • GK4 Kartseries

Daan van Dam kent weer een topweekend op Karting des Fagnes in Mariembourg: “Dit is super!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 oktober 2023 00:32

MARIEMBOURG – Een absoluut topweekeinde voor karttalent Daan van Dam tijdens de gezamenlijke ronde van de GK4 Kart Series en de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME in Mariembourg. De tienjarige coureur uit IJsselstein won alle drie de races in de Honda Cadet-klasse en deed weer uitstekende zaken in de stand, waar hij in Genk definitief het kampioenschap kan bevestigen! Bovendien had hij nog meer goed nieuws te melden, want BMW Dusseldorp ondersteunt de jonge karter.

Daan van Dam

“Dit is super. Ik ben echt heel blij!”, was de logische reactie van Daan na de finale. Drie keer winst. Het was met recht een absoluut topweekeinde voor het Utrechtse karttalent.

“De eerste race ging prima”, zei de snelle rijder van DFK Racing die terugblikte op zijn racedag. “Ik heb heel lang met Lieuwe (Lathouwers, red.) samengewerkt om samen weg te rijden. In de laatste twee rondes hebben we gestreden om de zege. Ik ben eerste geworden in alle heats. Jammer genoeg kwam ik in de laatste heat niet goed weg. Ook was er was wat meer strijd, maar dat maakt het racen leuk. En ik heb die race toch nog gewonnen!”

Zijn snelheid was dan ook superieur. Het enige ‘smetje’ op zijn weekeinde in België was dat hij de kwalificatie niet naar pole kon rijden. Daarin stuurde Daan zijn kart naar de tweede tijd. Nog steeds uitstekend natuurlijk. “De kwalificatie ging prima, maar ik zat wel vast in een treintje. Daarom besloot ik om even naar de zijkant te sturen zodat ze niet van mijn slipstream konden profiteren en ik wel een goede positie had voor de start. En P2 is natuurlijk nog steeds de voorste startrij.”

“Vandaag was het een heel goede dag”, was de voor de hand liggende conclusie van Daans monteur Simon Kemp. “Vorige week was het iets moeilijker en werden we derde. Nu alle drie de heats winnen is heel mooi.”

Simon is trots op de progressie die zijn rijder heeft getoond. “Vorig seizoen werkte ik al met Daan. Elke wedstrijd zag je verbetering. Dit jaar had hij direct de juiste pace en kon hij mee met de top. We zijn vanaf het begin van het jaar blijven winnen.”

Daan van Dam

En daar draait het uiteraard allemaal om. Het betekent wel dat Daan rijp is voor een stap hogerop. “Ik wil door naar een hogere klasse”, bevestigde hij. Welke klasse weet Daan nog niet. Wat hij wel weet: “Ik wil graag tweetakt rijden. Ik heb al in een tweetaktkart getraind. Dat vond ik leuk omdat het sneller gaat!”

Dit seizoen heeft Daan alleen nog een clubwedstrijd in Venray en de laatste ronde van de GK4 Kart Series, waar hij zijn succesvolle jaar kan afsluiten als kampioen.

Daan bedankt het hele team van DFK Racing, zijn monteur Simon, zijn vader en moeder en zijn sponsoren.

Daan van Dam wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Klompven Projects BV en BMW Dusseldorp.

Bezoek eens de website van Daan van Dam.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS