Formule 1

Johnny Herbert herkent Schumacher-stijl bij Max Verstappen: "Hij is de enige die Michael's manier toepast"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 december 2023 20:01

Michael Schumacher is voor vele de grootste en meest mythische Formule 1-coureur die ooit heeft bestaan. 'Der Schumi' won zeven wereldtitels en scoorde 93 Grand Prix-overwinningen. Vooral zijn rijstijl sierde Schumacher. De Duitser reed altijd nét andere lijnen dan zijn tegenstanders en haalde daar vaak profijt uit. Johnny Herbert was in 1995 teamgenoot van Schumacher en ziet slechts bij één coureur de technieken van Schumacher tegenkomen en dat is Max Verstappen.

MIchael Schumacher Max Verstappen

Schumacher raakte tien jaar geleden betrokken bij een ernstig ski-ongeluk en werd hierna nooit meer in het publiek gezien. Schumacher zorgden er eigenhandig voor dat mensen op de banken stonden om zijn prestaties te aanschouwen. Hij maakte heel Duitsland Formule 1 gek en schonk Ferrari hun eerste wereldtitel in bijna twintig jaar. Herbert erkent dat Schumacher belangrijk is geweest voor de sport: “Hij was toen een zeer belangrijk onderdeel van de Formule 1. Mensen dachten misschien dat het een saaie periode was voor de sport vanwege zijn dominantie, vooral toen hij bij Ferrari was. Dat toonde echter gewoon de ware vastberadenheid en overheersing die Michael destijds had”, zegt Herbert bij Grosvenor Sport.

“Veel coureurs van tegenwoordig gebruiken nog steeds de ervaring van het kijken naar hem op het circuit om zichzelf te motiveren. Max is het duidelijke voorbeeld. Hij heeft een zeer vergelijkbare mentaliteit omdat zijn vader in 1994 zijn teamgenoot was. Ik denk zelfs dat Jos Verstappen heeft geprobeerd om veel van wat Michael als coureur en als persoon was, en de manier waarop hij bijdroeg aan zijn team en hoe hij binnen een teamstructuur werkte om het beste voor zichzelf te krijgen, over te brengen. Hij is de enige die veel van Michael's manieren in zijn eigen leven heeft toegepast.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS