Formule 1

Ferrari naar FIA WEC met nieuwe Le Mans Hypercar: "Hoofdrolspeler zijn in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 februari 2021 15:56 • Print artikel

Ferrari komt in 2023 met een hypercar naar het FIA World Endurance Championship. Daarmee gaat het Italiaanse merk voor het eerst sinds 1973 terugkeren naar de top van het endurance racen. Daarmee heeft het FIA WEC-kampioenschap weer een nieuwe fabrikant in deze klasse en het steigerende paard gaat het opnemen tegen merken als Toyota, Glickenhaus, Peugeot, Porsche en Audi.

Ferrari

Het merk uit Maranello heeft een lange historie in het endurance racen. De fabrikant won de 24 uur van Le Mans maar liefst negen keer. De laatste keer was in 1965, waarin Ferrari een flinke strijd met Ford kende. In de afgelopen jaren kwam het merk met het steigerende paard uit in de GTE-Pro klasse en wonnen zij in 2019 met de Ferrari 488 GTE Pro. Daarnaast won Ferrari diverse keren de LMGTE-Pro titel. Er zijn nog geen details bekend gemaakt over de auto waarmee Ferrari gaat strijden.

“In 70 jaar racen op circuits over de hele wereld, hebben wij de auto’s met wielkasten naar de overwinning gebracht door geavanceerde technologische oplossingen te verkennen”, aldus Ferrari-president John Elkann. “Innovaties die op de baan ontstonden en elke auto die geproduceerd werd in Maranello is bijzonder. Met de nieuwe Le Mans Hypercar bevestigt Ferrari nogmaals haar sportieve toewijding en vastberadenheid om een hoofdrolspeler te zijn in grote wereldwijde sportevenementen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS