DTM

Circuit Zandvoort blijft de thuisbasis van de DTM in Nederland tot ten minste 2028

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 juni 2024 02:10

De DTM en Circuit Zandvoort zijn een verdere samenwerking overeengekomen, inclusief een optie om tot 2028 op het spectaculaire circuit aan de Noordzeekust te racen. Geen enkel ander circuit buiten Duitsland heeft de DTM zo vaak georganiseerd als Zandvoort in de 40-jarige geschiedenis van deze prestigieuze serie. De DTM bezoekt de Noordzeekust sinds 2001 en maakt dit jaar zijn 20e optreden op het circuit, dat populair is bij coureurs, teams en fans.

Robert van Overdijk (CEO Circuit Zandvoort) Thomas Voss (ADAC Motorsport Director) Erik Weijers (Chief Sporting Officer Circuit Zandvoort)

“We zijn verheugd dat Circuit Zandvoort ten minste nog vier jaar op de DTM-kalender staat. Met zijn unieke karakter direct aan de kust, wordt het FIA Grade 1-circuit en de thuisbasis van de Dutch Grand Prix, hoog gewaardeerd door fans en coureurs. Het succes van Max Verstappen in de Formula 1 zorgt voor een grote belangstelling voor autosport in Nederland, wat ook leidt tot een toename van de interesse in de DTM. Gedurende de geschiedenis van de DTM heeft dit circuit altijd spectaculaire races georganiseerd, dus het past perfect in onze kalender,” zegt ADAC Motorsport Directeur Thomas Voss.

"Bij Circuit Zandvoort zijn we verheugd om de verlenging van onze samenwerking met DTM aan te kondigen. De afgelopen 20 jaar heeft DTM spectaculaire en boeiende race-ervaringen voor de fans geleverd en het echte karakter van autosport hebben getoond. We kijken ernaar uit om deze mooie reis samen verder voort te zetten en nog meer adrenaline-verhogende actie naar ons iconische circuit te brengen,” aldus Robert van Overdijk, CEO van Circuit Zandvoort.

De charme van Circuit Zandvoort, dat ten westen van Amsterdam ligt, maakt het een echt hoogtepunt op de kalender. Het 4.259 kilometer lange circuit slingert zich een weg door de Nederlandse duinen. Sommige secties zijn als een achtbaanrit, met grote hoogteverschillen en blinde toppen. De spectaculaire kombochten Hugenholzbocht en Arie Luyendykbocht, met een helling van maximaal 32 procent, geven het circuit een Indianapolis-gevoel. Een unieke uitdaging voor de DTM-sterren is het zand uit de duinen, dat door de zeebries regelmatig op de baan wordt geblazen en zorgt voor onvoorspelbare grip.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS