DTM

Nicki Thimm wint op de Norisring met Lamborghini zijn eerste DTM-race ooit! + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 13:02

Het is een weergaloze week in de raceloopbaan van Nicki Thiim! Na al vanaf pole position te zijn gestart heeft Nicki Thiim met de SSR-Lamborghini op de Norisring zijn eerste DTM-overwinning ooit behaald. Hij was een week eerder ook al winnaar van de 24 Uur van Spa-Francorchamps, het GT-hoogtepunt van het jaar. De Deen stuurde op overtuigende wijze zijn Lamborghini op het stratencircuit in Neurenberg naar de finishlijn. Een leuke bijkomstigheid is dat zijn vader, Kurt Thiim, op hetzelfde circuit 33 jaar eerder ook een DTM-overwinning behaalde.

Nicki Thiim winnaar DTM Norisring

Het was een turbulente race, waarvan later nog een uitgebreid verslag op RaceXpress volgt. Tweede werd Maro Engel met de Mercedes, die de vanaf P2 gestartte Mirko Bortolotii voorbij wist te steken. Thiim maakt in de slotfase geen fouten en kwam als winnaar over de eindstreep, voor Maro Engel, Mirko Bortolotti, Arjun Maini, Rene Rast, Thomas Preining, Luca Stolz, Sheldon van der Linde, Ayhancan Güven en Kelvin van der Linde.

Klik hier voor uitslag van de tweede DTM-race van het weekend op de Norisring op zondag 7 juli 2024

Nicki Thiim winnaar DTM Norisring foto 2

DTM 40 jaar logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS