DTM

FOTO'S - Lucas Auer het snelst uit de startblokken tijdens DTM op Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juni 2024 16:42

Lucas Auer maakte een indrukwekkende start van het eerste DTM-evenement van dit seizoen buiten Duitsland: de Oostenrijker zette tijdens de vrije training van vrijdag in Zandvoort de snelste rondetijd neer van 1:33.078 minuten. De vliegende ronde van de Mercedes-AMG-coureur kwam in de tweede sessie van de middag op het Nederlandse Formule 1-circuit. “We hebben goede vooruitgang geboekt van de eerste tot en met de tweede vrije training. Mensen houden echter tot het einde van de DTM-vrije trainingssessies hun kaarten tegen de borst. Daarom ben ik benieuwd hoe we het doen in de kwalificatie. De gridpositie is erg belangrijk in Zandvoort, omdat het hier moeilijk is om in te halen”, aldus het neefje van ex-F1-coureur Gerhard Berger. Slechts 0,050 seconde langzamer dan de coureur van Mercedes-AMG Team Mann-Filter was zijn landgenoot Clemens Schmid in de McLaren 720S GT3 Evo. De coureur van DTM-nieuwkomer Dörr Motorsport werd op de derde plaats gevolgd door kampioenschapsleider Kelvin van der Linde in een Audi R8 LMS GT3 Evo2. Marco Wittmann loodste zijn BMW M4 GT3 naar de vierde plaats, terwijl Mirko Bortolotti van SSR Performance de dag vijfde eindigde in de Lamborghini Huracán GT3 Evo2.

DTM Zandvoort 2024 Lucas Auer snelste eerste vrije training


Met baantemperaturen van 34 graden waren de rondetijden in FP2 aanzienlijk sneller dan die in de openingssessie. Kelvin van der Linde zette vanaf het begin druk en zette in zijn vierde ronde de voorlopig beste tijd neer. Auer schoof in zijn twaalfde ronde bovenaan het tijdschema, maar de DTM-leider werd kort daarna vervangen door Schmid. De tijdsverschillen waren echter uiterst klein, waarbij alle coureurs binnen slechts 0,7 seconden zaten. De snelste man in FP1 in de ochtend was Nicki Thiim van SSR Performance. “Het is een paar jaar geleden sinds mijn laatste raceweekend in Zandvoort. De Deen in de duinen, het is bijna alsof je thuis bent. De baan is erg leuk. Ik hoop dat we deze goede start kunnen voortzetten”, aldus de Lamborghini-coureur.

DTM Zandvoort 2024 Bortolotti_LamborghiniMirko Bortolotti Lamborghini

DTM Zandvoort 2024 Nr3_Kelvin_van_der_Linde_ZAF_Audi_R8_LMS_GT3_Evo2_Abt_SportslineNr3 Kelvin van der Linde (ZAF) Audi R8 LMS GT3 Evo2 - Abt Sportsline

DTM Zandvoort 2024 Nr69_Thierry_Vermeulen_NLD_Ferrari_296_GT3_Emil_Frey_RacingNr69 Thierry Vermeulen (NLD) Ferrari 296 GT3 - Emil Frey Racing

DTM Zandvoort 2024 Nr31_Sheldon_van_der_Linde_ZAF_BMW_M4_GT3_Schubert_Motorsport
Nr31 Sheldon van der Linde (ZAF) BMW M4 GT3 - Schubert Motorsport

DTM Zandvoort 2024 Nr85_Clemens_Schmid_AUT_McLaren_720S_GT3_Evo__Dorr_Motorsport
Nr85 Clemens Schmid (AUT) McLaren 720S GT3 - Evo Dorr MotorsportDTM logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS