DTM

Druk, druk, druk: met het vliegtuig naar Le Mans en met de helikopter weer terug naar Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juni 2024 11:01

Druk, druk, druk. Dat was het afgelopen weekend voor zes DTM-coureurs. De drie BMW-fabriekscoureurs René Rast, Kelvin van der Linde en Marco Wittmann, Lamborghini-kopman Mirko Bortolotti, Ferrari-coureur Jack Aitken en Audi-coureur Kelvin van der Linde verbleven tussen de twee races in Zandvoort door ook nog even in Frankrijk. Zondagochtend voltooiden de DTM-sterren hun verplichte aantal ronden tijdens de test voorafgaand aan de 24 uur van Le Mans.

200_Fur_sechs_DTM-Stars_ging_es_zwischen_den_Rennen_in_Zandvoort_nach_Le_MansZes DTM-coureurs verbleven tussen de twee races in Zandvoort door ook nog even in Le Mans

De DTM-tourgroep vertrok zaterdagmiddag om 16:00 uur vanaf de paddock van Zandvoort, voordat ze vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol naar Le Mans vlogen. De zes coureurs vlogen vervolgens op zondag per helikopter terug naar de Nederlandse Noordzeekust en landden om 14:20 uur naast het F1-circuit bij het ‘driver safety center’, net op tijd voor de race van zondagmiddag. Kort daarna raceten ze in de cockpits van hun GT3-auto's door de duinachtbaan tijdens de zesde race van het seizoen. Het was voor hen niet alleen druk op de baan, maar ook buiten het Zandvoortse duinencircuit…

Mirko_Bortolotti_kam_mit_funf_weiteren_DTM-Fahrern_per_Helikopter_aus_Le_Mans_zuruckSamen met vijf andere DTM-coureurs landde zondagmiddag Mirko Bortolotti keurig op tijd met de helikopter op CM.com Circuit Zandvoort om vervolgens zijn Lamborghini even naar de tweede plaats te rijden; alle inspanning was niet-voor-niets geweest!



DTM logo
Bron foto: media.adac-motorsport.de


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS