DTM

Maro Engel maakt een sterke start op de Norisring, snelste van de dag met rondetijd van 49,060 seconden!

Uitgegeven door Peter Vader • 6 juli 2024 06:30

Sterke start van Maro Engel (Monaco) tijdens het 40-jarig jubileumweekend van de DTM op de Norisring. De ervaren Mercedes-AMG-coureur van Mercedes-AMG Team Winward was in de tweede vrije training van vrijdag niet alleen de snelste man, maar was met zijn tijd van 49,060 seconden ook de snelste tijd van de dag. “Alle bochten op de Norisring zijn echt uitdagend. Elke duizendste van een seconde kan hier het verschil maken tussen de ene rij op de grid of de volgende. Dat maakt het circuit zo bijzonder. Ik ben er zeker van dat we tijdens de kwalificatie nog snellere rondetijden zullen zien onder verschillende omstandigheden. We moeten dan de volgende stap zetten als we bovenaan de tijdenlijst willen strijden”, aldus Engel, die zondag zijn 100e DTM-race zal rijden.

DTM Norisring 2024 Maro EngelMaro Engel

René Rast werd tweede in de Schubert Motorsport BMW M4 GT3, slechts 0,014 seconden langzamer dan Engel. De derde snelste ronde van het stratencircuit in Neurenberg kwam op naam van Lamborghini-coureur Nicki Thiim (DK/SSR Performance), wiens teamgenoot Mirko Bortolotti (I) de vrijdag op de vierde plaats eindigde. Sheldon van der Linde (ZA) loodste op de openingsdag van het vierde DTM-raceweekend van het seizoen een andere Schubert Motorsport BMW naar de vijfde plaats.

DTM Norisring 2024 Rene RastRené Rast

Met temperaturen rond de 24 graden was de tweede vrije training van vrijdag aanzienlijk sneller dan de openingssessie in de ochtend. Het duurde slechts een paar minuten voordat de coureurs op het 2,162 kilometer lange circuit onder de grens van 50 seconden begonnen te duiken. De snelste ronde van Rast was goed genoeg om lange tijd de eerste plaats te bezetten. Met nog zeven minuten van de sessie te gaan, zette Engel echter in zijn 30e ronde de beste tijd van de dag neer. De tijdsverschillen op de Norisring waren extreem klein, met slechts 0,202 seconden verschil tussen de top tien.

DTM Norisring 2024 Kelvin van der LindeKelvin van der Linde

Tijdens de openingstraining van die ochtend zette kampioenschapsleider Kelvin van der Linde (ZA) van Abt Sportsline de snelste tijd neer in zijn Audi R8 LMS GT3 Evo2. “Het voelt goed om als leider in het kampioenschap op de Norisring aan te komen en in de eerste sessie meteen de beste tijd neer te zetten. In de loop van het weekend zal het weer waarschijnlijk veranderen, dus het kan er weer anders uitzien. Ik vind het erg leuk om op de Norisring te zijn. Hier winnen zou speciaal voor mij zijn”, aldus de Zuid-Afrikaan.

DTM Norisring 2024 Nicki ThiimNicki Thiim

De twee kwalificatiesessies op de Norisring werden elk in twee groepen verreden. Op basis van hun tijden in de trainingen starten de coureurs op de oneven posities zaterdag om 09:00 uur aan hun 20 minuten durende kwalificatiesessie. De coureurs op de even posities volgen om 09:25 uur. De groepen beginnen zondag in omgekeerde volgorde aan de kwalificatie. Dit systeem is bedoeld om de verschillende baanomstandigheden die kunnen optreden als gevolg van de split-sessies te neutraliseren. Fans kunnen de kwalificatie volgen via een livestream op ran.de. ProSieben toont alle 16 races van dit seizoen live op gratis televisie. De verslaggeving begint een half uur voor aanvang van de races op zaterdag en zondag. De DTM-races worden live uitgezonden of volledig herhaald op meer dan 150 locaties.

Klik hier voor de tijdenlijst van de DTM-race Norisring op vrijdag

DTM Norisring 2024 Thierry VermeulenDTM Norisring 2024


DTM 40 logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS