Autosport NL • Porsche GT3 Cup

De tips van Jos Verstappen zijn goud waard....

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 september 2021 10:02 • Print artikel

Zondag, onder heel zonnige omstandigheden, pakte Thierry Vermeulen de winst in de tweede race van de Carrera Cup Benelux op het TT Circuit van Assen tijdens het DTM-weekend. Vermeulen nam onder luid gejuich van het publiek zijn welverdiende bokaal in ontvangst.

DTM 2021 Thierry Vermeulen


"Wat een weekend, heel blij natuurlijk met het eindresultaat", liet Vermeulen weten aan de pers." Mijn eerste overwinning in de Porsche Carrera Cup Benelux met de GT3 Cup- auto, het kostte wat tijd om hier te komen, maar het was het wachten en het harde werken waard. Het gevoel bij het als eerste over de streep komen na een dominerende race waarin ook een safety car zat, was gewoon geweldig."

"Toen we naar Assen kwamen, hadden we niet gedacht dat we dit tempo zouden hebben: Het niveau is hoog en de meeste anderen hadden hier al wat race-ervaring, ik dacht dat zelfs in de Top-3 moeilijk zou zijn. Maar toen het weekend begon, zagen we in de vrije training dat we een goed tempo hadden en zaterdagochtend in de kwalificatie gingen we zonder verwachtingen naar binnen. Ik dacht dat we in de Top-5 of misschien wel de Top-4 zouden kunnen zijn, maar zodra ik de garage verliet, voelde ik dat we een heel goed tempo hadden. Dus dit was een zeer bemoedigend gevoel."

"Op de tweede set banden hadden we wat rode vlaggen en kon ik maar één vliegende ronde maken. Natuurlijk waren er wat problemen met de baanlimieten, dus onze snelste ronde werd weggenomen, maar we hadden P2 op zaterdag en pole position op zondag."

"De kwalificatie is een van de moeilijkste dingen in het racen. Om de snelste te zijn in de kwalificatie, in een veld waar iedereen dezelfde auto heeft, nieuwe banden enz. voelde echt goed en we hadden goede hoop voor de rest van het weekend. We zouden ons concentreren op het maximaliseren van kansen om te proberen onze eerste overwinning te behalen. Tijdens de eerste race was de start niet geweldig, maar ik hield P2 vast, ik moest veel pushen tijdens de eerste ronden, terwijl onze auto was ingesteld om naar het einde toe meer te pushen, dus ik verloor P2. Ik worstelde een beetje tijdens de race, ik zat er niet helemaal in en ik maakte wat fouten tijdens het eerste deel van de race. Bovendien hadden we natuurlijk baanlimieten en dat betekende dat we uiteindelijk op P4 eindigden. Dus ik was teleurgesteld in mezelf, het tempo was niet goed genoeg, maar toch hebben we veel geleerd en zondag was weer een dag met een start in poleposition."

"Zondag wist ik dat we over de auto moesten gaan en kijken hoe we ervoor konden zorgen dat we bij de start een goede indruk maakten. Als je P1 aan de buitenkant start, is het moeilijker om op P1 te blijven. Maar de start ging goed, ik kon P1 verdedigen. Het werd een leuke dragrace naar de eerste bocht. Toen hadden we ook een safetycar die nieuw voor me was, ik had nog nooit de herstart van een race achter een safetycar gedaan. Het leiden van de race was een nieuwe ervaring, het was een geweldig gevoel om de hele race vooraan te rijden, bovendien zonder fouten te maken. Het team was zoals altijd geweldig en deze overwinning is het resultaat van geweldig teamwork gedurende dit hele seizoen."

"Ik wil mijn coach Jos Verstappen en al mijn sponsors bedanken. Zonder hun inzet en voortdurende inspanning zou ik niet zijn waar ik nu ben. Natuurlijk bedank ik ook Michel van Perridon Holdings voor het vertrouwen in ons en in het hele project, Exxaero en Maxicool. Ik hoop dat we een grote finale in Hockenheim zullen ervaren en we een geweldig einde van het seizoen zullen hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS