Karting • GK4 Kartseries

Dani Boers schudt pech van zich af, is snel en pakt podium en beker in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juni 2023 15:07

VENRAY – Na een paar wedstrijden met de nodige pech, was het Dani Boers eindelijk gegund met een goed resultaat huiswaarts te keren. De elfjarige karter uit Barendrecht werd zaterdag in Venray sterk derde tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series. In de respectievelijke races eindigde hij in de Mini Parilla -klasse als vierde, zevende en in de beslissende finale als derde.

Dani en Daniël Boers


“Het is eindelijk gelukt!”, zei Dani triomfantelijk. “Dit seizoen was ik in Mariembourg vijfde. In Genk kwam ik van de zeventiende plek naar voren knallen. Daar kwam ik in een sandwich terecht, terwijl ik alweer helemaal naar een podiumpositie was gereden. Dat het vandaag eindelijk wel gelukt is een goed resultaat te pakken, komt door een combinatie van goed rijden en geluk, denk ik.”

Het mooie weekeinde in Venray diende zich al vroeg aan voor Dani. Tijdens de vrije training reed hij de vijfde tijd en daardoor wist de rijder van topteam WJS Racing dat hij hoogstwaarschijnlijk de snelheid had om vooraan mee te doen. Hij bewees dat vervolgens in de kwalificatie.

“Daarin eindigde ik als vierde”, zei de jonge coureur. “Dat was goed. In race één werd ik vijfde. In de laatste ronde werd ik bijna van de baan geduwd. Ik lag derde toen ik een tik kreeg en kwam daardoor uiteindelijk als vijfde de streep.” Maar door een straf voor een andere rijder werd Dani nog als vierde geklasseerd.

“Race twee ging niet heel lekker. Ik werd achtste, maar door een straf van iemand voor me werd ik zevende. En ik reed de snelste raceronde. Dat was leuk.” En toen kwam het aan op de finale. Het resultaat in die race bepaalt het dagklassement.

Dani startte de race vanaf de vijfde plaats. Hij had een superstart. “Na bocht één lag ik al tweede. Op een gegeven moment werd ik helaas ingehaald en lag ik derde. Maar in de laatste ronde in de chicane haalde ik die jongen terug in.”

Dat was uitstekend natuurlijk, maar bijna meteen daarna werd het voor Dani toch weer spannend. De rijder die hij zojuist had teruggepakt kruiste terug zodat hij op Dani’s achterbumper zat. “Ik ging een beetje wijd en hij kon me pakken in de bocht na de chicane. De nummers vier en vijf hadden me toen ook ingehaald, maar ze lieten ruimte en daardoor kon ik ze meteen terugpakken.”

Zo verzekerde hij zich van de derde plek. De getalenteerde Zuid-Hollander kreeg zo dus eindelijk loon naar werken. Waarom hij ooit met karten begon? “Ik zag Formule 1 op televisie en ik zei tegen mijn vader: dat wil ik ook. Ik was toen zes jaar.”

Aangezien F1 voor een jongen van zes niet mogelijk is, werd het de kartbaan in Poeldijk. “Daar zat ik voor het eerst in een kart. Ik vond die eerste keer echt leuk. Ik kon eindelijk een keertje zelf sturen en zelf het gaspedaal intrappen!” Sindsdien wil de jongeling niets liever dan karten, karten en nog eens karten. Zijn vader Daniël is nu zijn monteur. “Erg leuk dat papa voor me sleutelt."

Vorig jaar reed hij al zijn eerste wedstrijden. Dat was in de Mini Rookie-klasse van de GK4 Kart Series. Wat hij in de racerij wil bereiken? “Zo hoog mogelijk in de autosport komen, maar dat is wel héél duur”, was hij realistisch. Nou goed, waartoe het zal leiden, zal Dani dus nog wel zien. In ieder geval heeft hij met zijn podiumplek in Venray laten zien dat hij op de goede weg is.

Dani Boers racet naar podium


Dat hoopt hij binnenkort overigens opnieuw te laten zien in het NK. In Kerpen rijdt hij komende maand de tweede ronde van de nationale titelstrijd. Verder rijdt hij ook nog het Benelux-kampioenschap en het clubkampioenschap van Strijen, waar hij onlangs ook al een podiumplek en een mooie beker pakte. Een razend druk seizoen dus. “Zo kan ik snel veel leren!”, wist de ambitieuze coureur.

Dani Boers bedankt Willem-Jan Schoots, Sinan, Rob Olierook van Olie Graphics, zijn vader en moeder, zijn zus, en last but not least: zijn hond. “Want die brengt altijd geluk!”

Dani is op zoek naar sponsors die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS