Karting • GK4 Kartseries

Cesc Pieterse wint twee bekers in één week tijd: “In Strijen won ik voor Dilano”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juli 2023 01:33

KERPEN - Hoewel storm het rijden van de Mini-finale onmogelijk maakte, ging Cesc Pieterse in Kerpen toch met een beker naar huis. De uitslag van de tweede race gold als de daguitslag voor de tweede ronde van het NK IAME en daarin was de tienjarige karter uit Rotterdam Hillegersberg derde geworden. Een week eerder had hij ook al op het podium gestaan Toen had hij de derde ronde van het clubkampioenschap van Strijen gewonnen. Een zege die hij opdroeg aan een zijn verongelukte oud-coach en autocoureur Dilano van ’t Hoff.

Cesc Pieterse


“Zeventig procent van mijn wedstrijden sta ik in de Mini-klasse dit jaar op het podium”, zei een blije Cesc triomfantelijk. “Ik ben er blij mee. Dit was best wel onverwacht. Ik ben weer een stuk dichter bij mijn WK-ticket.” En dan te bedenken dat hij een week eerder dus gewonnen had. Een race die hij wel had móeten winnen, vond de talentvolle coureur van WJS Racing.

“Willem-Jan (Schoots, teameigenaar WJS Racing, red.) heeft jarenlang Dilano begeleid in de kartsport. Dilano was echt als een zoon voor hem. Dat hij tijdens een Formule-weekend in Spa verongelukte, is dus echt pijnlijk voor hem. Ook voor mij, want Dilano heeft me nog gecoacht op Strijen. Ik heb in Strijen dus ook voor Dilano gewonnen. Ik heb die dag drie keer gezegd: we winnen deze voor Dilano en toen ik over de streep kwam, wees ik naar boven, naar de hemel.”

Dat hij in Kerpen opnieuw snel genoeg zou zijn voor een podium had Cesc niet verwacht. “Ik was hier normaal niet zo heel snel. Maar dit weekend hebben we nog wat aan de afstelling veranderd en dat ging echt veel beter. Ik reed meteen de vierde tijd. Ik denk dat dat de reden was dat we zo snel waren.”

Het bleek een voltreffer, want ook in de kwalificatie hoorde de beloftevolle racer uit Rotterdammer met de vierde tijd bij de top. Dat beloofde wat voor de eerste race. Maar al snel kwam hij narigheid tegen. Cesc: “Ik wilde de kart aan de buitenkant van de baan houden en vierde blijven, maar ik werd in mijn zijkant geraakt. Ik ging door het stof, maar omdat ik rustig bleef reed ik nog terug naar de zevende plek.”

Hij vervolgde: “Dat is zeker netjes en ons doel was om rustig te blijven als er iets fout ging. Dat heb ik heel goed laten zien. En omdat er twee rijders voor me een tijdstraf kregen, werd ik nog vijfde. Daarom mocht ik in de tweede race als vijfde starten. Ik kwam goed uit de eerste bocht. Ik lag meteen derde. Later vocht ik mee in de kopgroep en ben ik uiteindelijk als derde over de finish gekomen.”

Cesc Pieterse


Cesc zou in de finale als derde starten, maar toen kwam de donder en de bliksem. En een moessonregen, niet te vergeten. “De hele baan in Kerpen was een zwembad. Er lag vijf centimeter water. Dat maakte het gevaarlijk om te rijden, zeker met de bliksem. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding de race te cancelen en werd de uitslag van de tweede race als einduitslag gebruikt. Jammer dat we de laatste race niet hebben kunnen rijden, maar ik begrijp het wel. En ik ben blij met mijn derde plaats!” Zo werd een emotionele rollercoaster en een hectische periode mooi afgesloten.

“Ik wil graag mijn vader en moeder, familie, mijn sponsoren, mijn teambaas Willem-Jan Schoots, mijn monteur/ coach Ayrton Walczak en data-analist Sinan van der Raad en mijn St. Michael Schhool in Rotterdam bedanken.”

Cesc Pieterse wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door:
Pilot Cycles BV
Fennft.com
Mazda Auto Haagstad
Very Italian Pizza Rotterdam
Autorijschool Henk van Wassenaar

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS