Formule 1

Steenrijke Mexicaan bekijkt opties bij Force India: "Mijn doel is een stoeltje in de F1 voor 2018"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 december 2016 12:36 • Print artikel

Testcoureur Alfonso Celis jr. van het Sahara Force India F1 Team is optimistisch over het behouden van zijn rol binnen het team voor het Formule 1 seizoen 2017. Hij hoopt zo op een plaats in een F1-bolide voor het seizoen 2018, Celis nam deel met een Force india VJM09 aan zes vrije trainingen. In het afgelopen seizoen boekte hij veel vooruitgang. die lijn wil hij in het nieuwe jaar doortrekken.

F1 Sahara Force India


"Ik denk dat mijn vooruitgang goed is", zei de 20-jarige Mexicaan. "Ik wil dit vervolgen en blijven leren in de F1, als de kans zich voordoet wil ik er 100 procent klaar voor zijn."

Hij is gemotiveerd en kijkt uit naar de toekomst. "Ik ben net 20, mijn eerste prioriteit is aan het werk blijven, een kans te krijgen in de Formule 1. Wat ik ook kan krijgen of wat het team denkt dat ik moet doen. Mijn doel is een stoeltje in de F1 voor 2018."

Celis heeft de afgelopen twee jaar in de Formule V8 3.5 gereden. Zijn resultaat in 2016 was een elfde plaats in het eindklassement. Hij geeft aan in die categorie te blijven racen in plaats van te wisselen naar de GP2: "Ik kijk naar wat opties, maar als ik een keuze heb dan is zou het de V8 3.5 klasse zijn. De stap naar GP2 zie ik niet zitten, daar heb ik minder tijd op de baan. Ik blijf liever in de klasse waar ik de afgelopen twee jaar was zodat ik mijn vooruitgang kan zien," aldus Celis.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS