Formule 1

Force India F1-coureurs niet blij met testcoureur: "Als coureurs hebben we tijd nodig"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 22 februari 2016 19:22

Bij Force India F1 zat maandag Alfonso Celis in de auto. De negentienjarige Mexicaan legt dit seizoen de nodige Mexicaanse Peso neer voor een testzitje bij het Indiase team, dus mocht hij de eerste dag van de wintertest voor zijn rekening nemen. Heel onverdienstelijk deed hij dat niet, hij eindigde als vijfde, maar twee mensen in de F1-paddock in Barcelona waren niet zo gelukkig met de beslissing van Force India om Celis in de auto te zetten.


Nico Hulkenberg toonde zich niet erg tevreden over de genomen beslissing door Force India: “Zeker niet ideaal om Celis in de auto te hebben. Maar deze eerste dag draait vooral om het checken van systemen en dergelijke, dus daar missen we als raceoureurs niet zo heel veel mee. Het team wil het zo, dus zo gebeurt het ook.”

Sergio Perez toonde tegen Motorsport.com iets meer begrip voor de situatie: “Vanuit het team beredeneerd begrijp ik helemaal waarom dit gebeurt. Het team heeft er op financieel gebied iets aan. Daarnaast denk ik dat het ook belangrijk is dat hij nu wat dagen in de auto krijgt, omdat hij straks ook een aantal vrijdagtrainingen voor ons rijdt. Daarvoor is het goed dat hij vast wat ervaring heeft. Natuurlijk wil je als coureur zoveel mogelijk tijd in de auto doorbrengen, maar dat is soms niet altijd mogelijk"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS