Formule 1

"Ik zag helden als Senna en Schumacher op TV en dacht: dit wil ik ook!"

Uitgegeven door Nick van den Berg • 20 november 2015 17:12

De 19-jarige Mexicaan Alfonso Celis jr. gaat testen voor de Formule 1 renstal van Force India. Over twee weken gaat Celis jr. aan de slag in Abu Dhabi tijdens de bandentest na de Grand Prix. Ook zal hij volgend jaar een zevental vrijdagtrainingen voor zijn rekening mogen nemen voor de Indiase renstal. Bovendien gaat de jonge Mexicaan veel simulatorwerk verrichten.

“Als klein kind droomde ik al van de Formule 1. Ik zag helden als Senna en Schumacher op de televisie en dacht bij mijzelf, dit wil ik ook! Ik zie dit als een enorme eer om deel uit te maken van het Force India F1 team. Ik zal nauw gaan samenwerken met de engineers en de rijders. Het zal een ongelooflijk gevoel zijn om over twee weken in Abu Dhabi voor het eerst de baan op te gaan”, aldus Alfonso Celis jr.

Celis jr. kwam afgelopen jaar uit in de Formule Renault 3.5 voor de Spaanse renstal van Adrian Valles als teamgenoot van Beitske Visser. Ondertussen is Celis ook bevestigd voor volgend jaar bij AV Formula in de 3.5 serie. De Mexicaan is goed op weg, zijn autosportcarrière zit hierdoor flink in de lift. Hiernaast is Celis ook actief in de GP3 Series voor de renstal van ART Grand-Prix. De Mexicaan rijd dit weekend in Bahrain zijn laatste GP3 race tijdens de WEC finale.



De Formule 1 Grands Prix met Max Verstappen en co zijn voor de Ziggo Sport 1 kijkers live te volgen op het gratis TV kanaal Ziggo Sport Totaal. Nog geen Ziggo Sport? Wil jij ook over op Ziggo voor het gratis Sportkanaal? Ziggo en Sport 1 en de Formule 1. Bekijk HIER alle informatie over de mogelijkheden met Ziggo en Sport 1! Profiteer NÚ van de aanbieding van het alles in één-pakket!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS