Formule 1

Porsche definitief niet in de Formule 1: "Het tijdstip is gewoonweg verkeerd!"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 november 2018 16:05 • Print artikel

Verschillende bronnen bevestigen dat Porsche definitief een deelname de Formule 1 heeft afgeblazen. Met een 'uitgeklede' hybride technologie en met de last van het emissieschandaal op hun schouders, vindt Porsche het zinloos om in de Formule 1 in te stappen, aldus Auto Motor und Sport.

Porsche 919 Hybird

Het F1 management heeft geen officiŽle annulering van Porsche ontvangen, maar de verwachtingen waren al laag. Na de mislukking van de poging om voor 2021 een nieuw motorreglement met afgeslankte hybride aandrijving zonder MGU-H te implementeren, waren door Porsche de kansen van deelname al tot nul regeduceerd.

Deskundigen betwijfelen of een implementatie voor 2022 nog steeds relevant kan zijn, omdat de FIA zorgvuldig voorkomt​ dat er een geschil ontstaat met de huidige F1-motorleveranciers van Mercedes, Ferrari, Honda en Renault. Deze motorfabrikanten waren ook degenen die hadden aangedrongen op het verkrijgen van de MGU-H. Ze voerden aan dat ze anders een volledig nieuwe motor zouden moeten ontwikkelen. Dit was om kostentechnische redenen niet haalbaar volgens hun verklaring. De "hete elektrische machine" versmelt energie van het uitlaatsysteem en voert 163 pk in het systeem samen met de MGU-K. De MGU-K recupereert energie tijdens het remmen.

Een VW bron zei: "De timing voor een F1-deelname is gewoon verkeerd." Het emissie schandaal zuigt miljarden weg uit de spaarpot en hoge investeringen voor toekomstige aandrijftechnologieŽn laten geen ruimte voor 'carnaval' op het Grand Prix circuit.

Hiermee komt ook het Porsche LMP1-programma tot een einde, de 919 Hybrid vestigde onlangs nog een fraai record op de NŁrburgring-Nordschleife. De evaluatiefase voor een krachtige motor, toegestaan door de Raad van Bestuur in juli 2017, eindigt aan het begin van 2019. De voormalige LMP1-leiding zal in de toekomst de GT-programma's van Porsche overnemen. Bovendien zijn zij belast met de deelname aan de Formule E, echter met aanzienlijk minder werknemers.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS