Formule 1

Martin Brundle: "Ik sta ook te popelen om te zien of de samenwerking tussen Honda en Red Bull zijn vruchten gaat afwerpen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 1 december 2018 11:52 • Print artikel

Max Verstappen eindigde dit seizoen knap als vierde in het kampioenschap, terwijl zijn Red Bull nog duidelijk tekort kwam op de Ferrari’s en Mercedessen. Veel analisten zien de potentie van de Nederlander, ook Martin Brundle. De Britse oud-Formule 1-coureur denkt dat Verstappen in 2019 eindelijk kan meestrijden om de titel.

Martin Brundle Sky Sport F1

Volgens Brundle heeft Verstappen alle kwaliteiten om mee te strijden in het titelgevecht: “Hij heeft de potentie om de beste allround coureur te worden. Ik sta ook te popelen om te zien of de samenwerking tussen Honda en Red Bull zijn vruchten gaat afwerpen. Red Bull was de laatste races erg sterk en dat met de zwakkere Renaultmotor.”

Brundle denkt wel dat het titelavontuur later of gang zal komen: “In 2019 zijn er een aantal aerodynamische veranderingen, waardoor de teams op sommige vlakken weer op nul beginnen. Gek genoeg is Red Bull vaak in het begin van het seizoen niet heel sterk, maar de ontwikkeling door het seizoen heen is vaak briljant te noemen.”

Brundle verwacht dat Verstappen vanaf het begin van het seizoen mee kan gaan doen om de overwinning: “Als de wagen goed blijkt te zijn dan zal hij één van de grote titelkandidaten zijn. Het enige grote vraagteken is nu nog de betrouwbaarheid van de Hondamotor. Ik zou op dit moment mijn huis nog niet in durven zetten op een kampioenschap van Verstappen, maar qua snelheid zitten ze wel goed.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS