Formule 1

Mark Webber: "Zijn overstap naar Renault zal zijn liefde voor de F1 sport op de proef stellen"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 november 2018 20:07 • Print artikel

Volgens voormalig Red Bull-coureur en negenvoudig racewinnaarwinnaar Mark Webber heeft Daniel Ricciardo heeft een omstreden stap gezet naar Renault. Riccardo's beslissing om uit elkaar te gaan en over te stappen naar Renault, heeft velen perplex achtergelaten, waaronder Mark Webber, schrijft f1i.com op zijn website.

Daniel Ricciardo

Sinds afgelopen zomer, toen het nieuws over het vertrek van Ricciardo bekend werd, heeft de negenvoudige Grand Prix-winnaar vaak zijn twijfels geuit over de voordelen van de keuze van zijn landgenoot. Maar Webber waarschuwt er nu voor als Ricciardo het volgend jaar mis heeft. "Ik denk dat het duidelijk is, ik kan niet wachten tot het seizoen voorbij is. Ik wil niet dat hij zijn liefde voor de sport verliest."

"Ik denk echt dat hij tot het gaatje gaat met zichzelf testen. Hij zal de sport in zijn hoofd vast in twijfel trekken. Er zijn niet veel mensen die een arm om je schouder slaan. Alleen de taaien overleven en hij weet dat! Hij moet zich herpakken en doorgaan als hij volgend jaar met Renault succes wil hebben. Dit jaar heeft Ricciardo zijn baan bij Red Bull beŽindigd en kijkt hij terug op een seizoen met veel pech, ironisch genoeg veroorzaakt door zijn toekomstige werkgever Renault.

Voor wat betreft de toekomst is Webber's kijk op zijn landgenoot voor 2019 allesbehalve rooskleurig. "Hij heeft zijn keuze gemaakt voor Renault, waarvan ik denk dat het een vreemde beslissing is, maar het is wat hij wil omdat hij een verandering van omgeving wil. Maar in werkelijkheid kan hij nu testen hoeveel hij van de sport houdt!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS