Formule 1

Hamilton geeft Sirotkin de schuld van bijna-crash: ‘Wat hij deed was gevaarlijk’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 11 november 2018 06:09

Lewis Hamilton kende tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië een benauwd moment toen Sergey Sirotkin hem wilde inhalen en beide coureurs bijna op elkaar reden. Hamilton geeft zijn collega de schuld van het voorval, ondanks dat hij opeens van zijn lijn af kwam.


Sirotkin wilde Hamilton inhalen, maar die reed op de racelijn en zag hem niet aankomen. De Rus besloot dus maar om van de racelijn af te gaan, maar Hamilton probeerde op hetzelfde moment dat ook te doen. Sirotkin moest uitwijken naar het gras en zag zijn kansen op een goede startpositie verdwijnen.

Hamilton geeft Sirotkin de schuld van het voorval: “We waren allemaal bezig met onze outlap. Ik moest het rustig aan doen om een gat te maken naar Bottas. Ineens zie ik Sirotkin in mijn spiegel op hoge snelheid naderen, dus ik besloot om van mijn lijn af te gaan, maar hij deed hetzelfde. Hij had nooit op dat punt moeten proberen om me in te halen. Dat is gewoon stom.”

Verwacht werd dat Hamilton voor dit incident, en nog eentje met Räikkönen eventjes later, zich zou moeten melden bij de stewards, maar tot dusver is een nog geen onderzoek bezig. Het lijkt er dus op dat Hamilton ‘gewoon’ zijn pole position houdt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS