Formule 1

Frankrijk, in juni een bastion van de autosport met de 24 Uren van Le Mans en de F1 Grand Prix in Le Castellet

Uitgegeven door Peter Vader • 11 juni 2018 13:44 • Print artikel

Twee belangrijke autosportevenementen vinden in juni plaats in Frankrijk: de 24 Uren van Le Mans, de iconische endurance race, op 16-17 juni 2018 en de Formule 1 Franse Grand Prix op Circuit Paul Ricard in Le Castellet op 24 juni. Frankrijk heeft een lange geschiedenis in het organiseren van spraakmakende races en een wereldwijde reputatie in automotive-expertise. De ogen van de wereld zijn gericht op het land, aangezien het deze maand zijn autosport hoogtepunten viert!

Pierre Fillon
Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest

De organisatoren van deze twee internationale evenementen, Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest, en Christian Estrosi, president van GIP Grand Prix de France, zijn erg blij met de aandacht en opwinding die wordt gegenereerd, het entertainment dat wordt beloofd aan de fans en de attentiewaarde voor de kwaliteit van de Franse automobielsector.

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest, organisator van de 24 uur van Le Mans (16-17 juni): "Sommige mensen verwachten rivaliteit tussen twee evenementen zoals de 24 uur van Le Mans en de Franse Grand Prix, die slechts een week na elkaar worden gehouden. Ik zie het meer als een dubbele kans om de waarden van het autoracen te markeren met deze twee evenementen van de hoogste rangorde. Het is een kans voor ons, om als de organisatoren, onze beloften en overtuigingen te onderstrepen in een tijd waarin de automobielsector een grote verandering ondergaat. Deze viering van de autosport in zijn algemeenheid, zal veel Franse fans opwinden en onze projecten een internationaal platform geven."

null
Circuit de la Sarthe (24 Uren van Le Mans) en Circuit Le Castellet (Grand Prix Frankrijk 2018)

Christian Estrosi, voorzitter van GIP Grand Prix de France (24 juni): "Mijn organisatieteam en onze regionale partners zijn erin geslaagd Frankrijk terug te brengen op de Formule 1 kalender, na een onderbreking van tien jaar. Dit is meer dan alleen een sportevenement: het is een manier om ons land en zijn cultuur te laten zien. Net als de 24 uur van Le Mans, voor het eerst verreden in 1923, beschermen we onze auto-erfgoed en verzekeren we ons van de toekomstige ontwikkeling ervan. We zijn blij dat autosport en autorijden op verschillende manieren worden gepromoot. "

Eťn coureur zal aan beide races in Frankrijk deelnemen: Fernando Alonso, tweevoudig F1-kampioen met de Franse autofabrikant Renault, zal de 24 uur van Le Mans in een hybride prototype van Toyota betwisten, voordat hij in de Franse Grand Prix gaat racen met zijn F1-team, McLaren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS