Formule 1

Fernando Alonso boos over tijdstraf: "Laat zien hoe slecht de F1 er voor staat"

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2018 14:57 • Print artikel

Fernando Alonso werd tijdens de Grand Prix van Japan op het gras geduwd door Lance Stroll, zocht zich vervolgens een weg terug naar het asfalt, maar werd vervolgens gestraft door de raceleiding. De Spanjaard van McLaren kreeg een tijdstraf van 5 seconden, omdat hij voordeel had gehaald uit het verlaten van de baan. "Dit laat zien hoe slecht de F1 er voor staat", zegt de aan het einde van het seizoen vertrekkende Alonso tegen Autosport.

Fernando Alonso


Alonso kreeg bovendien een punt op zijn licentie, Stroll zag twee strafpunten bijgeschreven worden. De Spanjaard sloot de race af op de veertiende plaats. "Deze beslissing is moeilijk te begrijpen. Het staat er echt slecht voor in de Formule 1. Het is pure willekeur en totaal niet consistent."

De Spanjaard heeft een duidelijke uitleg voor de aanrijding op de baan. "Ik zat in de laatste bocht aan de buitenkant. Lance heeft me niet gezien, komt na afloop ook zijn excuses maken, maar ik krijg de straf. Het is schandalig. Maar een hogere plek had er niet echt ingezeten. Misschien had ik nog twaalfde kunnen worden, maar het is niet anders."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS