Formule 1

Charles Leclerc: "Actie Magnussen net zo gevaarlijk als Max toen in Spa"

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2018 13:15 • Print artikel

Charles Leclerc en Kevin Magnussen kunnen niet terugkijken op een fraaie race in Japan. Beide kemphanen kwamen met elkaar in contact en haalden de finish niet. De coureur van Sauber tikte de achterkant van de Deen aan, maar vond dat de Haas-coureur schuldig was aan het incident. "Het was een gevaarlijke actie", beschrijft Leclerc de move tegen Motorsport. "Net zo gevaarlijk als de actie van Max Verstappen twee jaar geleden op het circuit van Spa-Francorchamps ten opzichte van Kimi Raikkonen. Max keek in zijn spiegels en zodra Kimi van zijn lijn afging, bewoog Max met hem mee."

Kevin Magnussen


Bij de actie liep Magnussen een lekke band. Hij kon nog wel de pits bereiken, maar zou even later alsnog uitvallen. Leclerc viel later in de race ook uit. De stewards hebben naar het incident gekeken, maar besloten geen straffen op te leggen. En dat tot ongenoegen van Leclerc die de Deen over de radio 'stupid' noemde. "Ik denk dat iedereen het een gevaarlijke move vond. Zeker bij deze snelheden. Ik snap niet dat hij geen straf kreeg, puur en alleen om te weten wat ik de volgende keer in de dezelfde situatie moet doen.

"Dit is pas mijn eerste jaar in de Formule 1, maar ik heb veruit de meeste problemen gehad met Kevin. Ik ben niet de enige en snap niet waarom er niet harder wordt opgetreden tegen coureurs die zich zo gedragen op de baan. Als we zo mogen racen, ga ik dat in de toekomst ook doen, maar ik denk niet dat dat de juiste oplossing is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS