Formule 1

Arrivabene veegt de vloer aan met 'fake news' omtrent vertrek van Binotto bij Ferrari

Uitgegeven door Peter Vader • 5 november 2018 07:06 • Print artikel

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft gereageerd op "valse geruchten" met betrekking tot de toekomst van zijn technisch directeur Mattia Binotto. Naar zijn zeggen zijn ze de wereld in geholpen om instabiliteit te creŽren binnen de Scuderia. In het kielzog van Ferrari's mislukte poging om de wereldtitel te grijpen, hebben sommige media gemeld dat Binotto een gespannen verhouding had met Arrivabene en hij door rivaliserende teams zou zijn benaderd en hij zodoende Ferrari zou verlaten.

Maurizio Arrivabene

Binotto wordt door de meerderheid verantwoordelijk gehouden voor de verbeterde prestaties van Ferrari, sinds het vertrek van de vorige technisch directeur James Allison (nu bij Mercedes) halverwege haar vruchtenloze seizoen 2016 . Hij was volledig gefocust op de divisie van de power unit, voordat hij de verantwoording over het F1-project kreeg. Naar aanleiding van een herstructurering van de technische diensten van het team, zei Binotto dat het zijn doel was "om het team op te bouwen als een team, inclusief de omgang met elkaar. De teamleden moesten weer ambitieus zijn."

Al pratende tegenover een selecte groep van Italiaanse media en motorsport.com, werd Arrivabene gevraagd naar zijn eigen toekomst zowel als van Binotto, waarop hij zei: "Laat het voor eens en altijd duidelijk zijn voor iedereen: de geruchten over Mattia zijn nep nieuws, het is een poging om instabiliteit in het team te creŽren, in een poging om een probleem te creŽren waar helemaal geen probleem is." Tijdens dit seizoen zijn er veel pogingen tot destabilisatie geweest, soms met verhalen over de coureurs, op andere momenten over de technici. Mijn positie? [Arrivabene lachte] "Vraag dat maar aan de managing director [Louis] Camilleri."

Arrivabene zei ook dat hij geen haast heeft met het ondertekenen van versterkingen voor zijn team voor 2019. Hij begint de laatste twee races van het F1 kampioenschap 2018 met 53 punten achter Mercedes in de stand om de constructeurstitel. "Niemand heeft ooit gesproken over afscheid nemen, mogelijk kunnen we praten over versterkingen", zei hij. "Maar het kost allemaal tijd, we zullen er volgend seizoen over nadenken. Vandaag is het huidige team er, en dat is een goed en compact team. Als er versterkingen komen, dan zullen ze zonder iemand te ontslaan komen. Ik benadruk dit, en ze komen alleen als we ze nodig hebben. De lijn is die van stabiliteit, als er toevoegingen zijn [zullen ze] de degelijkheid van de bestaande groep niet ondermijnen." Een team dat werkt heeft alleen versterkingen nodig, maar geen revoluties. Persoonlijk heb ik nooit in revoluties geloofd, maar in evolutie", aldus Maurizio Arrivabene.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS