Formule 1

Williams F1-teambaas Vowles geeft tekst en uitleg: "Onacceptabel dat we geen derde chassis bij ons hebben"

Uitgegeven door Bart • 22 maart 2024 10:38

Williams F1-teambaas James Vowles heeft tekst en uitleg geven over het feit dat het team slechts twee chassis bij zich heeft in Australië. Na de crash van Alex Albon is het chassis van Logan Sargeant aan Albon overgedragen. De Amerikaan is derhalve klaar voor de rest van het weekend.

Williams Albon


"We zijn zwaar teleurgesteld dat we het beschadigde chassis moeten terugtrekken voor de rest van het weekend", zegt Vowles in een reactie. "Het is onacceptabel in de moderne Formule 1 om geen reservechassis bij ons te hebben. Het is een gevolg van onze achterstand die we tijdens de winter hebben opgelopen. We zullen significante wijzigingen moeten doorvoeren om dit in de toekomst te voorkomen. We hebben een paar moeilijke beslissingen moeten nemen vandaag."

"Logan moet nu boeten voor een fout die hij niet gemaakt heeft. En dat terwijl iedere race telt als het middenveld zo dicht bij elkaar zit. We hebben een beslissing genomen waarvan wij denken dat het ons de grootste kans op punten geeft. Dat was zeker niet makkelijk en we moeten Logan bedanken dat hij dit geaccepteerd heeft. Hij laat zien een echte teamspeler te zijn. Het is een zwaar weekend voor Williams en we willen niet graag nog een keer in zo'n positie belanden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS