Formule 1

Guanyu Zhou opnieuw met lege handen in Imola: "Wordt geen gemakkelijke race"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 mei 2024 11:19

Sauber beleefde een nogal teleurstellende kwalificatiedag. Een competitieve sessie, die opnieuw bewees dat het veld erg krap is en dat elke kleine verbetering telt, eindigde na Q1 voor het team. In de race start Valtteri Bottas vanaf P16 met Guanyu Zhou vlak naast zijn teamgenoot, startend vanaf P17.

Helaas was het hele weekend tot nu toe niet het beste


“Helaas was het hele weekend tot nu toe niet het beste. Ik begon de dag met onze nieuwe vloer en hoewel we na VT3 een paar veranderingen moesten doorvoeren omdat ik een seconde achter lag op mijn teamgenoot, heeft het team geweldig werk geleverd door ervoor te zorgen dat we klaar waren voor de kwalificatie", vertelt de jonge Chinees teleurgesteld in een persbericht van Sauber na de kwalificatie.

"Het was geen gemakkelijke sessie en ik denk dat er meer in had gezeten. Het upgradepakket - ook al is het klein - lijkt te werken en ons te helpen om meer prestaties te leveren. Ik kijk uit naar de race: het wordt geen gemakkelijke race met waarschijnlijk veel teams die voor een vergelijkbare strategie gaan, maar het is een geweldig ouderwets circuit waar van alles kan gebeuren en ik ben ervan overtuigd dat we net als in de vorige sessies wat posities kunnen goedmaken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS