Formule 1

Yuki Tsunoda is blij dat hij een punt heeft gescoord voor thuispubliek van Visa Cash App RB

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 mei 2024 10:01

Het Formule 1-team van Visa Cash App Racing Bulls behaalde een zwaar bevochten WK-punt in de Grand Prix van Emilia-Romagna. Yuki Tsunoda pakte het laatste puntje voor de Racing Bulls. De Japanner was er blij mee.

Yuki Tsunoda

“Uiteindelijk ben ik blij dat ik een punt heb gescoord voor ons thuispubliek en de mensen die van de fabriek kwamen. Ik denk dat onze start een beetje ten koste ging van onze race, omdat we een paar posities verloren aan onder andere Nico Hulkenberg. Hij was snel op de rechte stukken, dus we wilden niet achter hem eindigen en daarom gingen we eerder pitten dan gepland. Het was het cruciale moment van de race en ik denk dat we de strategie goed beheersten en goed reageerden op Nico", legde Yuki Tsunoda uit. "Het betekende dat we lang moesten gaan in onze tweede stint en het was een uitdaging om de harde band te managen in de laatste 15 ronden, maar goed gedaan aan het team voor het managen, dat is positief."

"De start is het belangrijkste punt waarop we ons moeten verbeteren. We werken hard om weer een stap voorwaarts te zetten en we zullen ons richten op het maximale uit ons pakket halen. Monaco is de volgende en ik kijk ernaar uit. We hebben hard gewerkt en goed gepresteerd en ik twijfel er niet aan dat we onze prestaties zullen maximaliseren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS