Formule 1

Max Verstappen werd aan het werk gezet voor overwinning: "Ik moest de hele race voluit rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 mei 2024 15:16

Max Verstappen behaalde zijn derde opeenvolgende zege in de Grote Prijs van Emilia Romagna, waarbij hij na een aankomend gevecht met Lando Norris toch zijn 59e Grand Prix-zege kon bijschrijven. Het weekend begon voor Verstappen tegenvallend, waarbij het tempo pas in de kwalificatie voor het eerst te zien was. De Nederlander was dan ook buitengewoon blij om het weekend op deze manier te eindigen.

Max Verstappen

“Ik moest de hele race ik voluit rijden om te proberen een gat te slaan. Op de mediums waren we best sterk. Op de harde banden was het moeilijker, vooral de laatste tien tot vijftien ronden”, begint Verstappen opgelucht vlak na de Grand Prix.

“Ik had geen grip meer. Ik had veel problemen met grip. Ik zag Lando dichterbij komen. De laatste tien ronden moest ik alles geven. Het is moeilijk als de banden niet meer werken en je toch voluit moet gaan. Ik kon het me niet veroorloven om te veel fouten te maken. Gelukkig deden we dat niet”, gaat de 59-voudig Grand Prix-winnaar verder over zijn zegetocht.

"Ik ben ontzettend blij dat ik hier gewonnen heb. We hebben veel veranderd aan de auto, we hadden niet veel informatie in de race. Misschien was het daarom op de harde banden moeilijker. Van waar we het weekend begonnen tot nu, kunnen we ongelooflijk blij zijn met de pole en de overwinning", sluit Verstappen af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS