Formule 1

Het was een van die dagen waarop alles een beetje misging voor Fernando Alonso

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 mei 2024 10:01

Fernando Alonso kende een rampzalige dag in Imola. Hij crashte in de derde vrije training. Het team werkte keihard om de auto van de 42-jarige Spaanse 'Samurai' af te krijgen voor de start van de kwalificatie. In het eerste deel van de kwalificatie ging het opnieuw fout en ging Alonso opnieuw de fout in. Hij start de Grand Prix aan de achterkant van het veld en kijkt terug op een moeizame zaterdag


Het was een van die dagen waarop alles een beetje mis ging voor Fernando Alonso


“Het was een van die dagen waarop alles een beetje misging voor ons. Het begon met de zware crash in VT3 en de monteurs hebben geweldig werk geleverd door de auto klaar te maken voor Q1", begint Alonso na zaterdag in een persbericht van Aston Martin.

"We gingen een paar minuten na de sessie naar buiten voor de kwalificatie en tankten om heel Q1 te rijden. De beste ronde die ik kon neerzetten was toen de auto zwaarder was getankt en toen moesten we aan het eind van de sessie, vlak voor mijn laatste poging, naar de box voor een probleem."

"De auto voelde vrij goed aan in de kwalificatie en ik denk dat we wat meer snelheid in handen hadden, dus het was jammer dat we mijn rondetijd niet konden verbeteren. Het is erg moeilijk om hier in te halen en dus wordt het een lastige race, maar we kunnen zondag vast veel leren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS