Formule 1

Max Verstappen zag winst in Imola bijna uit handen glippen: “Het is erg veel om een halve seconde per ronde te verliezen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 mei 2024 07:02

Max Verstappen had lange tijd een mooie leiding in de Grand Prix van Imola, totdat de balans van de Red Bull RB20 minder werd in de eindfase. Toen zag de Nederlander Lando Norris met soms wel een halve seconde per ronde naderen. Verstappen trok uiteindelijk aan het langste eind en won de race met een voorsprong van slechts zeven tienden van een seconde.

Max Verstappen Lando Norris

Verstappens leiding bedroeg het grootste gedeelte van de race minimaal vijf á zes seconden, vaak nog meer. Toch kreeg Verstappen in de laatste tien rondjes problemen met zijn banden, waarna hij Norris iedere ronde dichterbij zag komen: “Het is erg veel om een halve seconde per ronde te verliezen”, begint Verstappen na de race in gesprek met de internationale media. “Het is erg veel, maar aan de andere kant kun je er niet veel aan doen, dus ik probeerde gewoon mijn tempo te rijden. Je kunt niet ineens een halve seconde extra uit je ronde persen, als je de balans niet hebt.”

“Ik probeerde echt geen fouten te maken, om mijn balansproblemen heen te rijden en snel te zijn op het rechte stuk. Dat heeft me aan het einde toch geholpen. Maar met die achtervleugel die we hadden, zijn we behoorlijk snel op het rechte stuk. Dat hielp waarschijnlijk een beetje in de laatste paar ronden om te verdedigen,” sluit Verstappen af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS