Formule 1

Red Bull en McLaren 'doen iets raars' met het inzetten van 'energie', beweert Charles Leclerc

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2024 06:04

Charles Leclerc zegt dat Ferrari een 'rare' truc moet uitvinden die Red Bull en McLaren gebruiken met het inzetten van energie. Deze truc is hun ticket terug naar de hoogste trede van het podium, zo is hij overtuigd.

Scuderia Ferrari Emilia Romagna


Ferrari ging zijn thuisrace op Imola in met de hoop om mee te doen voor de overwinning. Maar uiteindelijk was die strijd voorbehouden aan Max Verstappen van Red Bull en Lando Norris van McLaren; Verstappen klaarde de klus door de late aanval van Norris te counteren en met slechts zeven tienden voorsprong te winnen.

Leclerc eindigde op iets meer dan zes seconden van Norris' teamgenoot bij McLaren Oscar Piastri, maar op 14 seconden van de overwinning. Hij is er echter van overtuigd dat hij weet waar Verstappen en Norris het verschil maken.

En hij gelooft dat het komt door hoe ze omgaan met de energie die ze uit hun power unit halen. Dus als Ferrari dat voor elkaar krijgt, denkt Leclerc dat het ook voor de overwinning kan strijden. Op de vraag van Sky F1 of hij het gevoel had dat hij nog meer had kunnen doen om zijn race in Imola te verbeteren, antwoordde Leclerc: "Ik denk het niet."

"We moesten Oscar dekken in de eerste stint - we kunnen het ons op geen enkele manier veroorloven om baanpositie te verliezen op een circuit als dit. We moesten stoppen. Oscar was hard aan het pushen in de eerste paar ronden en dat maakte het behoorlijk moeilijk voor mij om de banden te managen in het eerste deel van de harde banden. Toen zag ik dat ik terugkwam op Lando en ik had zoiets van 'Oké, misschien ga ik nu proberen om hem onder druk te zetten', maar zodra ik dichterbij kwam, begonnen ze te pushen en dat was het. We hebben Lando eigenlijk nooit meer gezien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS