Formule 1

Valtteri Bottas baalt van Grand Prix Imola: "Niet het makkelijkste weekend"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 mei 2024 12:34

Sauber kende een teleurstellende kwalificatiedag. Een competitieve sessie, die opnieuw aantoonde hoe klein de marges zijn en hoe elke kleine verbetering telt, eindigde voor het team na Q1. In de race start Valtteri Bottas vanaf P16, met Zhou Guanyu vlak naast hem op P17. Met een verbeterde bodem voor beide auto's blijft het team hard werken om dichter bij de punten te komen in de race van morgen, op een circuit waar alles mogelijk is.

Helaas is het tot nu toe niet het makkelijkste weekend voor Valtteri Bottas


“Helaas is het tot nu toe niet het makkelijkste weekend voor ons geweest, want het ontbrak ons een beetje aan consistentie. Uit Q1 komen is altijd moeilijk, vooral met zo'n kleine marge; het circuit is dit weekend lastiger dan normaal om op te rijden, omdat het nogal winderig en vlagerig is."

"Over het algemeen was het geen gemakkelijke sessie en we hadden er waarschijnlijk een paar honderdsten meer uit kunnen halen. Bovendien verloor ik door een plotselinge windvlaag wat tijd in bocht 12 tijdens mijn tweede run. Positief is dat ons racetempo er is: wat we voor morgen nodig hebben, is wat geluk en wat actie voor onze neus om verder vooruit te komen. Het wordt een uitdaging, maar we zijn klaar om elke kans te grijpen die we kunnen krijgen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS