Formule 1

Max Verstappen ziet McLaren naderen en oppert ‘we moeten aan de bak’

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 mei 2024 11:01

Na 63 rondjes scheelde het slechts zeven tienden van een seconde, maar Max Verstappen won zijn 59e Grand Prix in Imola. Lando Norris zat de laatste ronden tegen de versnellingsbak van de Red Bull-coureur aan en kon zijn tweede opeenvolgende Grand Prix-zege ruiken. Toch kwam Verstappen als snelste uit de bus. Wel baart het Verstappen zorgen dat McLaren de Oostenrijkse formatie nadert.

Max Verstappen Lando Norris

“Die laatste stint op de harde banden, die ging niet goed. Op de mediums ging het wel oké, maar daarna had ik helemaal geen grip,” vertelt Verstappen na de race bij Viaplay. Verstappen deed er in de laatste rondjes van de race alles aan om het tempo vol te houden: “Ik probeer gewoon het beste eruit te halen zonder fouten te maken. Dan zie je dat Lando dichterbij komt, maar dan hoef je natuurlijk niet extra te gaan forceren.”

Verstappen erkent dat dit hele weekend lastig was, juist daarom smaakt deze overwinning zo goed: “Zeker als je ziet dat ik niet de snelste ben. Dus natuurlijk ben ik heel blij.” Het feit dat McLaren na Miami ook in Imola razendsnel was, betekent dat Red Bull er een tandje bij moet doen: “Je ziet natuurlijk wel dat McLaren echt heel sterk is, ook al in Miami. We moeten aan de bak.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS